Sosyal Medya

Dünya

Cameron'ın Ankara gündemi 'IŞİD trafiği'

Türkiye'ye bugün gelecek olan İngiltere Başbakanı Cameron, İngiliz vatandaşlarının IŞİD'e katılmak üzere Irak ve Suriye'ye geçişinin nasıl engellenebileceğini ele alacak.



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron'ın Türkiye'ye ziyaretinin gündeminde IŞİD'le mücadelenin ve Suriye krizi ilk maddeler arasında. 

Ä°ngiltere BaÅŸbakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Cameron, CuımhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile yapacağı görüÅŸmelerde, Ä°ngiliz vatandaÅŸlarının Irak ve Åžam Ä°slam Devleti'ne (IŞİD) destek için Türkiye sınırından Suriye ve Irak'a ulaÅŸmasının önüne geçmek için çözüm önerilerini masaya yatıracak. 

Türkiye'nin 'Suriye sınırındaki kontrollerin ve geçiÅŸlerin sıkılaÅŸtırılması' ve Ä°ngiltere'deki yeni 'terörle mücadele' yasa taslağında da yer alan havayolu yolcu listelerinin Ä°ngiliz yetkililerle paylaÅŸması konusunun bu görüÅŸmelerde gündeme gelmesi bekleniyor.

Ä°ngiltere hükümeti, IŞİD üyesi Ä°ngiliz vatandaÅŸlarının ülkeye dönme ihtimali karşısında tarihin en büyük ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduÄŸunu açıklamıştı.

'500 İngiliz IŞİD'e katıldı'

Yaklaşık 500 Ä°ngiliz vatandaşının Suriye ve Irak'ta IŞİD saflarında savaÅŸtığı ve bir kısmının ülkesine döndüÄŸü tahmin ediliyor.

Ä°ngiltere'deki yeni terörle mücadele yasa tasarısı ise, IŞİD saflarında savaÅŸmaya giden Ä°ngiliz vatandaÅŸlarının pasaportlarına el konulması ve pasaportlarının iptali, gümrük polisine yeni yetkiler verilmesi ve havayollarının yolcu listelerini paylaÅŸması gibi önlemleri içeriyor.  

Kaynak: Reuters, Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.