Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail Parlamentosu feshedildi

İsrail Parlamentosu, üçüncü ve son oturumda feshedildi. Böylece yeni meclisi oluşturacak seçim yarışı da başlamış oldu.



Ä°srail Parlamentosu'nun (Knesset) kendisini feshetmesine iliÅŸkin karar, üçüncü ve son oturumda 93 oyla kabul edildi. Ä°srail tarihinin en kısa dönemli meclislerinden biri olan mevcut Knesset, 670 gün görevde kaldı. Böylece yeni meclisi oluÅŸturacak seçim yarışı da baÅŸlamış oldu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun görevden aldığı Adalet Bakanı Tzip Livni ve Maliye Bakanı Yair Lapid'in yerine seçime kadar görev yapacak geçici bakanların hafta sonuna kadar atanması bekleniyor.

Ä°srail'de 17 Mart'ta düzenlenmesi planlanan erken seçimlere hazırlık kapsamında Knesset'in feshedilmesi için geçen hafta yapılan oylamaya katılan milletvekillerinden 84'ü fesih yönünde oy kullanmıştı. Kararın kesin olarak oylanmasıyla meclis seçime kadar feshedilmiÅŸ oldu.

Ä°srail'de 2 yıl önce göreve baÅŸlayan hükümette koalisyon ortağı YeÅŸ Atid Partisi lideri Maliye Bakanı Yair Lapid 19 milletvekili, Hattuna Partisi lideri ve Adalet Bakanı Tzipi Livni ise 6 milletvekili ile hükümete girmiÅŸti. Lapid ve Livni'nin geçen hafta görevden alınmasıyla koalisyon bozulurken, Netanyahu güven oyu için gereken 61 oyu kaybetmiÅŸ, ülkede erken seçime gidilmesi kararı alınmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.