Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da çatışmalar: 7 ölü

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen, Ukrayna askerleriyle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 9'u asker, 12 kişinin yaralandığı belirtildi.



Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların, son 24 saatte 55 kez ateÅŸkes ihlali yaptığını, ağır silahların kullanıldığı saldırılarda 1 askerin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 9 askerin ise yaralandığını belirtti. Lisenko, son 24 saatte ayrılıkçıların düzenlediÄŸi saldırılarda 6 sivilin de hayatını kaybettiÄŸini, 3 vatandaşın ise yaralandığını ifade etti.

Taraflar arasındaki ateÅŸkese raÄŸmen ayrılıkçıların, aralarında Debaltsevo, Peski, Tonenkoe ve Donetsk Havaalanı'nın da bulunduÄŸu bölgelere ağır silahların da kullanıldığı silahlı saldırılar düzenlediÄŸini kaydeden Lisenko, söz konusu saldırılarda, doÄŸudaki bir çok evin hasar gördüÄŸünü, söz konusu yerleÅŸim alanlarındaki altyapı sisteminin olumsuz yönde etkilendiÄŸini vurguladı.

Lisenko, ayrılıkçıların söz konusu saldırılarında, taraflar arasındaki silahlı çatışmaların durmak bilmediÄŸi Donetsk Havaalanı'nın eski ve yeni terminalinin tamamen yok olduÄŸunu kaydederek, buna raÄŸmen, hükümet güçlerinin Donetsk havaalanı ve civarının hükümet güçlerinin kontrolünde kaldığını ifade etti.

Ukrayna'nın doÄŸusunda, hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasında Minsk Mutabakatı çerçevesinde ateÅŸkes ilan edilmesine raÄŸmen, sık sık düzenlenen silahlı saldırılarda taraflar birbirlerini ihlalle suçluyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.