Sosyal Medya

Güncel

İbadi: Irak'ta yabancı savaşçı yok

Irak Başbakanı İbadi, "Irak'ta yabancı savaşçı bulunmuyor. Hiçbir ABD'liye verilen dokunulmazlığa da imza atmadım" dedi.



Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi, Hz. Hüseyin ve 27 arkadaşının ÅŸehit edildiÄŸi Kerbela olayının 40'ıncı günü etkinlikleri (Erbain) öncesi alınan güvenlik tedbirlerini yerinde izlemek için Kerbela'ya gitti.

Ä°badi burada yaptığı açıklamada, "Irak'ta yabancı savaÅŸçı bulunmuyor. Hiçbir ABD'liye verilen dokunulmazlığa da imza atmadım. Önceden verilenler de diplomatik dokunulmazlıktır. Havadan koruma ve müsteÅŸar talebini biz istedik. Iraklı eÄŸitmenlerin eÄŸitimi için de 5 askeri kamp hazırladık" diye konuÅŸtu.

Åžiiler tarafından "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani’nin Temsilcisi Åžeyh Abulmehdi el-Kerbelayi ile de bir araya gelen Ä°badi'nin, akÅŸam saatlerinde BaÄŸdat'a dönmesi bekleniyor.

Irak'ta binlerce Åžii, Kerbela olayının 40'ıncı günü anma törenlerine katılmak için Kerbela'ya yürüyor. Ziyaretçilerin yürüdüÄŸü karayolu boyunca güvenlik önlemleri alınıyor ve çeÅŸitli gıda malzemelerinin dağıtıldığı çadırlar kuruluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.