Sosyal Medya

Güncel

BM planını muhaliflerle görüşecek

BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, Suriye muhalefetinin ‘kendilerini bitirme planı’ olarak gördükleri ‘dondurulmuş bölgeler’ planını bazı Suriyeli muhalif gruplarla görüşmek üzere Gaziantep’e gidecek.



De Mistura’nın sözcüsü Juliette Touma, BM Özel Temsilcisi’nin yakın zamanda Gaziantep’e giderek Halep’te rejime karşı mücadele veren bazı kilit muhalif gruplarla planın detaylarını görüÅŸecek.

Sözcü Touma bu ziyaretin tarihiyle ilgili net bir ifade kullanmadı.

Sözcünün verdiÄŸi bilgiye göre De Mistura, Pazar günü Ä°stanbul’da Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) BaÅŸkanı Hadi Bahra ile bir araya geldi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Eylül ayında Åžam’da BeÅŸÅŸar Esed ile görüÅŸtükten sonra Suriye krizinin çözümü için yeni bir teklifte bulundu: Halep’ten baÅŸlayarak baÅŸka bölgelere de uygulanacak “dondurulmuÅŸ bölgeler” (freeze zones).  Planın açıklanmasının üstünden henüz saatler geçmemiÅŸken Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed, planı “üzerinde çalışılmaya deÄŸer” bulduÄŸunu açıkladı.

Plan, hem rejim hem de muhaliflerin Halep’ten baÅŸlayarak belirlenmiÅŸ bazı bölgelerde ateÅŸkes ilân etmesini öngörüyor. De Mistura, dondurulmuÅŸ bölgelerin, daha sonra yapılacak müzakereler için bir baÅŸlangıç olacağını söyledi, ancak bunun ayrıntılarını ve takvimini vermedi.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.