Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrailli askerler hakkında soruşturma

İsrail askeri başsavcısı Danny Efroni son Gazze saldırısında İsrail askerleri hakkında sekiz ayrı olay için cezai soruşturma talimatı verdi.



Ä°srailli yetkililer tarafından, soruÅŸturma yapılacak konular hakkında henüz bilgi verilmedi.

Filistin ve uluslararası insan hakları örgütleri, Ä°srail ordusunun son Gazze saldırısında insanlık suçu iÅŸlediÄŸini belirtmiÅŸti.

“Ä°srail savaÅŸ suçu iÅŸledi”

Uluslararası Af Örgütü, Ä°srail'in yaz boyunca sürdürdüÄŸü Gazze saldırılarında Filistinli sivillerin evlerini hedef alarak, savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸini açıklamıştı.

Uluslararası Af Örgütü’nün "Enkaz Altındaki Aileler: Ä°srail'in Evlere Yönelik Saldırıları" baÅŸlıklı raporunda, temmuz ve aÄŸustos ayında Ä°srail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarında, ailelerin bulunduÄŸu evlerin hedef alındığı ve bunun sonucunda çok sayıda Filistinli sivilin öldüÄŸü ifade edilmiÅŸti.

Af Örgütü raporunda, evlere yönelik saldırıların havadan ve sık sık gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtilerek, 18 bin evin tahrip edildiÄŸi, bazı saldırılarda ise evlerde bulunan aile fertlerinin feci ÅŸekilde can verdikleri vurgulanmıştı.

 Raporda, Ä°srail güçlerinin saldırısına uÄŸrayan ailelerin ifadelerine de yer verildi. Saldırılardan kurtulan kiÅŸilerin bombardıman sonrası moloz yığınına dönüÅŸen evlerden çocukları ve akrabalarını korku içinde nasıl kurtarmaya çalıştıkları, raporda detaylı ÅŸekilde yer aldı.

Son saldırı

İsrail, yıllardır kuşatma altında tuttuğu ve defalarca vurduğu Gazze'ye son olarak 7 Temmuz'da saldırıya başlamış, 26 Ağustos'ta varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

Ä°srail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kiÅŸi hayatını kaybetti. 11 binden fazla kiÅŸi yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina hasar gördü. Saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilak etmesi sonucu da yaÅŸamını yitirenler olmuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.