Sosyal Medya

Güncel

Beş yıl erken emeklilik geliyor

Sağlıkçılardan sonra öğretmenlere de erken emeklilik getiriliyor. 4 yıl çalışan öğretmen 5 yıl çalışmış görülecek. 20 yıl sonra 5 yaş erken emekli olabilecek



Erken emeklilik imkanları geniÅŸliyor. Yıpranma payı alarak emekliliÄŸini öne çekecek meslekler arasına öÄŸretmenlik de katılıyor. Daha önce saÄŸlıkçılara tanınan yıpranma payı imkanı öÄŸretmenlere de tanınacak. Milli EÄŸitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen 19. Milli EÄŸitim Åžurası'nda öÄŸretmenlere her dört yılda bir yıpranma payı verilmesi önerisi benimsendi. Buna ilaveten öÄŸretmenlerin ek göstergesinin 3600 olması da karara baÄŸlandı. Bu sayede öÄŸretmenlerin özellikle emekli olduktan sonra maaÅŸ ve ikramiyeleri artacak. Yıpranma payı sayesinde 20 yıl görev yapan bir öÄŸretmen 5 yıl kazanmış olacak. Böylece 5 yıl daha erken emekli olma imkanına kavuÅŸacak. Aynı hak saÄŸlıkçılara da tanınarak onlara da erken emekliliÄŸin yolu açılmıştı. 

HER KESÄ°M YARARLANIR 

Erken emeklilik belli meslek gruplarına tanınsa da diÄŸer vatandaÅŸların da bu hakkı bulunuyor. AskerliÄŸini sigortalı olmadan önce yapmış vatandaÅŸlar bu süreleri borçlanarak ilk iÅŸe giriÅŸ tarihlerini öne çekiyor. Böylece en az 1 yıl erken emekli oluyor. Sigortalı olduktan sonra doÄŸum yapan kadınlar yaÅŸ ve yılını tamamlamış ise 3 çocuÄŸa kadar borçlanarak 2160 gün yani 6 yıl daha erken emekli olabiliyor. Yüzde 40 ve üzeri raporu olan engelliler de, erken emekli olabiliyor.

Takvim

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.