Sosyal Medya

YaÅŸam

Türk gençleri, Avrupalılardan daha girişimci

Araştırmada, Türk gençleri, Avrupalılardan daha iyimser ve daha girişimci çıktı.



Vodafone Enstitüsü'nün 9 ülkede yaklaşık 10 bin gençle görüÅŸerek yaptığı araÅŸtırmada, Türk gençlerinin Avrupa'daki gençlere göre daha iyimser ve giriÅŸimci olduÄŸu belirlendi.

Vodafone Enstitüsü, Almanya, Ä°ngiltere, Ä°rlanda, Ä°talya, Hollanda, Portekiz, Ä°spanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'deki 18 ile 30 yaÅŸ arasındaki yaklaşık 10 bin gençle görüÅŸerek "Gençlerin Gelecek Planlarında DijitalleÅŸmenin Rolü" araÅŸtırmasını hazırladı.

AraÅŸtırmaya göre, Türk gençlerinin yüzde 62'si ebeveynlerinden daha iyi bir geleceÄŸe sahip olacaklarını düÅŸünürken, bu oran Ä°rlandalı ve Hollandalı gençlerde yüzde 52, Almanlarda yüzde 43, Çeklerde yüzde 39, Ä°ngilizlerde yüzde 33, Ä°spanyollarda yüzde 29, Portekizli ve Ä°talyanlarda yüzde 23 oldu.

Türk gençlerin giriÅŸimci yönü de söz konusu araÅŸtırmayla ortaya konuldu. Türk gençlerin, yüzde 90'ı gelecekte kendi iÅŸini kurmak istediÄŸini kaydetti.

Portekizli gençlerin yüzde 85'i, Ä°talyanların yüzde 80'i, Ä°spanyolların yüzde 78'i, Ä°rlandalıların yüzde 71'i, Çeklerin yüzde 63'ü, Hollandalıların yüzde 62'si, Ä°ngilizlerin yüzde 58'i ve Almanların yüzde 53'ü de kendi iÅŸini kurmak istediÄŸini belitti.

Öte yandan, Türk gençlerinin yüzde 65'i ise dijital bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri alanında bir iÅŸ kurmak istediÄŸini ifade etti. Bu oran, Ä°spanyol gençlerde yüzde 52, Ä°talyanlarda yüzde 44, Portekizlilerde yüzde 42, Ä°rlandalılarda yüzde 35, Hollandalılar ve Çeklerler yüzde 33, Almanlarda yüzde 24 ve Ä°ngilizlerde yüzde 17 oldu.

GENÇLER YURT DIÅžINDA EĞİTÄ°M ALMAK Ä°STÄ°YOR

Yurt dışında eÄŸitim almak isteyen Türk gençlerin oranının yüksek olması da dikkati çekti. Ä°talyanların yüzde 62'si, Türklerin yüzde 60'ı, Portekiz ve Ä°spanyolların yüzde 58'i, Ä°rlandalıların yüzde 53'ü, Çeklerin yüzde 42'si, Hollandalıların yüzde 40'ı, Ä°ngilizlerin yüzde 31'i, Almanların yüzde 27'si yurt dışında eÄŸitim almak istediÄŸini belirtti.

Vodafone Türkiye Ä°cra Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Hasan Süel yaptığı açıklamada, Türk gençlerinin gelecekten umutlu olduklarını söyledi.

Türk gençlerini parlak bir geleceÄŸin beklediÄŸini belirterek, gençlerin yatırımlarını teknoloji üzerine yapmak istediklerini ifade eden Süel, "Beni en çok etkileyen ÅŸey öncelikle Avrupa'daki kötümserliÄŸin tersine Türk gençlerde iyimserliÄŸin hakim olması" ifadesini kullandı.

"ÜLKEM ADINA GELECEÄžE YÖNELÄ°K BÜYÜK BÄ°R Ä°MKAN OLDUÄžUNU HÄ°SSETTÄ°M"

Türk gençlerinin yüzde 60'nın yurt dışında eÄŸitim almak istediÄŸini hatırlatan Süer, doÄŸru bir geleceÄŸin doÄŸru bir eÄŸitimle ve ileride öngörülen alanda daha çok bilgi sahibi olmakla saÄŸlanabileceÄŸini belirtti.

Türk gençlerinin kendileri yurt dışında okumak ve akabinde yaÅŸamak için istekli gördüklerini söyleyen Süer, Türk gençlerin ayrıca Türkiye'deki bilgi teknolojileri ve iletiÅŸim eÄŸitimlerini çok yeterli görmediÄŸine dikkati çekti.

"GiriÅŸimciliÄŸin" ve "girimcilik ruhunun" Türk gençlerinde mevcut olmasının Türkiye'nin geleceÄŸi açısından olumlu olduÄŸunu ifade eden Süer, "Ben, bugün bunları burada duyarak ülkem adına geleceÄŸe yönelik büyük bir imkan olduÄŸunu hissettim. Özellikle Avrupa ile aramızdaki farkın Türkiye'nin lehine ilerleyeceÄŸi anlamında" dedi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.