Sosyal Medya

Güncel

Yüksekova'da göstericilere polis müdahalesi: Bir ölü, bir yaralı

Yüksekova'da düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Çıkan olaylarda bir kişi ölürken bir kişi de yaralandı.



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, bir yıl önce PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiÄŸi gerekçesiyle  yapılan eylemlerde Mehmet ReÅŸit Ä°ÅŸbilir, Veysel Ä°ÅŸbilir ve Bemal Tokçu'nun  açılan  açılan ateÅŸle yaÅŸamını yitirmesini protesto amacıyla  düzenlenen gösterdi yine kan aktı. Göstericilere polis müdahale etti. Olaylar sırasında vurularak ağır yaralanan RoÅŸhat Özdel isimli bir kiÅŸi  kaldırıldığı Yüksekova  Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Başına gaz kapsülü isabet eden bir kiÅŸi de yaralandı.

BÄ°R  KİŞİ YARALANDI

Yüksekova'da 6 Aralık 2013'te çıkan olaylarda hayatını kaybeden Veysel Ä°ÅŸbilir, Mehmet ReÅŸit Ä°ÅŸbilir ve Bermal Tokçu'nın ölüm yıldönümünü nedeniyle ilçede sabah saatlerinden itibaren gerginlik hakimdi. DBP'nin 3 kiÅŸi için yapmayı planladığı yürüyüÅŸ ve basın açıklaması bu gerginlik yüzünden iptal edilirken, yollara barikat kuran ve ateÅŸ yakan göstericilere ise polis müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan gruplar, bir süre sonra Cengiz Topel Caddesi, Sabancı KavÅŸağı, Yeni, YeÅŸildere, Esenyurt ve Esentepe mahallelerinde yeniden bir araya gelerek yollara barikat kurdu. Müdahalelerde başına gaz kapsülü isabet eden Ä°lker Arslan, yaralandı. Arslan, olay yerine çaÄŸrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

OLAYLARDA 1 KİŞİ ÖLDÜ ÖÄŸleden sonra baÅŸlayan olaylar sokak aralarında polisle göstericiler arasında kovalamacayla devam ederken, akÅŸam saatlerinde Ä°pekyolu Caddesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonu yakınında kalabalık toplandı. Burada polisle göstericiler arasında çıkan olayda RoÅŸhat Özdel açılan ateÅŸle ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılan RoÅŸhat Özdel yapılan tüm müdahalelere karşın yaÅŸamını yitirdi. Yüksekova’da olaylarda bir kiÅŸinin öldüÄŸünün duyulması gerginliÄŸi tırmandırırken, ilçede güvenlik önlemleri artırıldı.

 

AA-DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.