Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'daki linçte bir kadın ve oğlu da varmış

6-7 Ekim'deki gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in öldürülmesiyle ilgili tutuklananlar arasında bir kadın ve oğlunun da bulunduğu ortaya çıktı



Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat GüneÅŸ'in vahÅŸice öldürülmesiyle ilgili tutuklananlar arasında bir anne ve oÄŸlunun da bulunduÄŸu ortaya çıktı.

Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken saldırıya uÄŸrayan Börü ve arkadaÅŸlarının öldürülmesine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan biri çocuk 7 kiÅŸi arasında anne Yıldız D ve oÄŸlu UÄŸur D'nin de olduÄŸu belirlendi.

Sevk edildikleri Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde atılı suçlamaları kabul etmeyen anne ve oÄŸul, 4 kiÅŸinin öldürülmesiyle ilgilerinin bulunmadığını savundu.

"KADIN, GEBERTÄ°N DÄ°YE BAÄžIRIYORDU"

Mahkemedeki sorguda, soruÅŸturma dosyasındaki gizli tanık ve olaydan yaralı kurtulan Yusur E'nin beyanları okundu. Gizli tanık ve yaralı ÅŸahsın beyanlarında, ÅŸüpheli UÄŸur D'nin, Börü ve arkadaÅŸlarının sığındığı evin balkonuna üst kattan ip sarkıtarak indiÄŸi ve üzerindeki silahla ateÅŸ ettiÄŸi ileri sürüldü.

Åžüpheli UÄŸur D'nin 4 kiÅŸiyi binadan aÅŸağıya atan grup içerisinde yer aldığı savunulan  ifadelerde, grubun yaralı bir kiÅŸiyi sürükleyerek caddeye getirdiÄŸi ve üzerinden araçla geçtikten sonra döverek öldürdüÄŸü kaydedildi.

Gizli tanık, ayrıca olayların yaÅŸandığı sırada grup içerisinde yer alan ÅŸüpheli UÄŸur D'nin annesi Yıldız D'nin de sürekli "gebertin bunları" diyerek saldırganları kışkırttığını iddia etti.

Åžüpheli anne ve oÄŸlu, gizli tanık ifadelerine iliÅŸkin kendilerini, "Gizli tanık olan kiÅŸi olayı gerçekleÅŸtiren kiÅŸidir" diye savundu.

ÜNÄ°VERSÄ°TE ÖÄžRENCÄ°SÄ° DE VAR

Yasin Börü ve arkadaÅŸlarının öldürülmesiyle ilgili tutuklanan ÅŸahıslar arasında Diyarbakır'da bir dershanede stajyer öÄŸretmenlik yapan üniversite öÄŸrencisi Ahmet B de bulunuyor. 

Gizli tanığın dosyadaki beyanında, Ahmet B'nin, olay esnasında yüzü koyu renkle kapalı olan ancak burun ve yüzünün bir kısmı açık olan kiÅŸi olduÄŸunu ileri sürdü. Gizli tanık, saldırgan grup içerisinde bulunan Ahmet B'nin sürekli diÄŸer kiÅŸilere "Öldürün, gebertin" diyerek bağırdığını savundu.

Åžüpheli Ahmet B de savunmasında, suçlamayı kabul etmeyerek, "Olayla ilgim yok. EÄŸitimci bir insanım, yapılanlar vahÅŸettir" ifadesinde bulundu.

"Gizli tanık ve müÅŸteki ifadesi örtüÅŸüyor"

Mahkeme, saldırıda yaralanan Yusuf E ile gizli tanık beyanlarının birbiriyle örtüÅŸtüÄŸü ve dosyada "kuvvetli suç ÅŸüphesinin varlığını gösteren somut deliller" bulunduÄŸu gerekçesiyle ÅŸüphelilerin tutuklanmasını kararlaÅŸtırdı.

SoruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan 16 kiÅŸiden 9'u serbest bırakılmış, biri çocuk 7 kiÅŸi de tutuklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.