Sosyal Medya

Coğrafyamız

Savaştan kalan mühimmat patladı

Gazze'de yaşanan patlama sonucu Filistinli bir genç ağır yaralandı.



Gazze'de Ä°srail saldırılarından kalan patlamamış bir mühimmatın infilak etmesi sonucu Filistinli bir gencin ağır yaralandığı bildirildi.

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, "Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde, Ä°srail'in son saldırılarından kalan bir mühimmatın patlaması sonucu 17 yaşındaki bir genç yaralandı. Patlamada gencin ayağı koptu, vücudunun çeÅŸitli bölgelerinde ÅŸarapnel parçaları var" dedi. Mühimmatın tam olarak ne olduÄŸu hakkında bilgi vermeyen Kudra, gencin tedavisinin sürdüÄŸünü belirtti.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığına baÄŸlı Patlayıcılar MühendisliÄŸi Birimi Eylül ayında, Ä°srail'in Gazze'de kullandığı infilak etmeyen aralarında çeÅŸitli bomba, roket ve mayınların da bulunduÄŸu 5 ton askeri mühimmatı patlatarak etkisiz hale getirdiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Ä°srail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 11 binden fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina hasar görmüÅŸtü. Saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilak etmesi sonucu da hayatını kaybedenler olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.