Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran IŞİD'e hava saldırısı yaptığını doğruladı

İran, IŞİD'e karşı Irak'ta hava saldırısı düzenlediklerini doğruladı



Ä°ran, Irak'ta IŞİD'e karşı hava saldırısı düzenlediklerine yönelik haberlerle ilgili ilk defa açıklamada bulundu ve haberleri doÄŸruladı. Ä°ran'ın düzenlediÄŸi hava saldırılarının koalisyon güçleri ile baÄŸlantılı olmadığı belirtildi.

Gaurdian gazetesine konuÅŸan Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Asya Ä°ÅŸlerinden Sorumlu Yardımcısı Ä°brahim Rahimpur, Ä°ran'ın ABD ile herhangi bir iÅŸbirliÄŸi yapmadan, Irak'ta IŞİD mevzilerine hava saldırısı düzenlediÄŸini belirtti.

Gazetenin haberine göre, Irak'ın Suriye'nin duruma düÅŸmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Rahimpur, "Irak'a yardımlarımız daha da artacaktır. Çünkü Irak, Suriye'ye göre bize daha yakın" dedi.

IŞİD'e karşı kurulan koalisyonda yer almayan Ä°ran, ÅŸimdiye kadar Irak'ta hava saldırısı düzenlediÄŸi yönündeki haberlerini yalanlıyordu. GeçtiÄŸimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü TuÄŸamiral John Kirby, Ä°ran uçaklarının Irak sınırında IŞİD mevzilerini bombaladığını söylemiÅŸti.

Kirby, ABD'nin de hava operasyonu düzenlediÄŸi bölgede Ä°ran'ın harekete geçmesinin, "IŞİD'e karşı birlikte mücadele anlamına gelmediÄŸini" ifade etmiÅŸti.

Ä°ran Genelkurmay BaÅŸkan Yardımcısı TuÄŸgeneral Mesud Cezayiri ise, Ä°ran'ın Irak'ta IŞİD'e karşı hava saldırısı düzenlediÄŸi iddialarına net bir cevap vermezken, ABD'nin başını çektiÄŸi uluslararası koalisyon güçleriyle iÅŸbirliÄŸi yapmadıklarını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.