Sosyal Medya

Güncel

Ertelenen süreç toplantısı bugün yapılıyor

İki gün önce yapılması planlanan ancak işadamı Fahrettin Tivnikli'nin cenaze töreni sebebiyle yapılamayan çözüm süreci toplantısı, Başbakan Davutoğlu'nun Atina ziyareti sonrası bugün gerçekleşecek.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun Atina'daki temaslarını tamamlamasının ardından BaÅŸbakanlık Resmi Konutu'nda saat 18:00'da çözüm süreci toplantısı gerçekleÅŸtirilecek. Toplantı'nın PerÅŸembe günü, Atina ziyareti öncesinde yapılması planlanıyordu. Ancak Ä°ÅŸadamı Fahrettin Tivnikli'nin vefat etmesi ve DavutoÄŸlu baÅŸkanlığındaki çözüm kurulunun bazı üyelerinin de Ä°stanbul'daki törene katılacak olması nedeniyle iptal edilmiÅŸti.

Toplantı, beÅŸ yıllık siyaset yasağı 14 Aralık'ta dolacak Zana'yla birlikte Ä°mralı'ya gitmek için bekleyen HDP için önem taşıyor. HDP heyetinin BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan'la görüÅŸmek için bir talebi bulunuyor.

En son 11 Kasım'da toplandı

Çözüm Süreci Kurulu en son 11 Kasım Salı günü toplandı. O toplantı, HDP'nin Ä°mralı'ya gitmek için yaptığı baÅŸvurunun üzerinden sekiz gün sonra yapıldı. Kurul toplantısı öncesinde, Kobani eylemleri sebebiyle hükümetin "kamu düzeni saÄŸlanana kadar" süreci askıda tutacağı eÄŸilimi hakimdi. HDP'nin Çözüm Süreci Kurulu'ndan bazı isimlerle bir araya geldiÄŸi, bu toplantıdan bir gün sonra kamuoyuyla paylaşıldı. Çözüm sürecinde 6-7 Ekim Kobani eylemlerinin ardından askıya alınan HDP ile temas trafiÄŸi bu görüÅŸmenin ardından yeniden baÅŸladı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.