Sosyal Medya

Ekonomi

"Yatağan'da uzlaşma sağlandı"

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerini özelleştirmeyle devralan Bereket Enerji Grubu, 1 Aralık’tan beri iş yerlerini terk etmeyen işçilerin sendikalarıyla uzlaşıldığını açıkladı.



Bereket Enerji Grubu, YataÄŸan Termik Santrali ve YataÄŸan Kömür Ä°ÅŸletmesi’nde çalışan iÅŸçilerin sendikalarıyla uzlaÅŸtıklarını belirtti. Müzakerenin çalışanların lehine olacak ÅŸekilde uzlaşı ile sonuçlandığı ifade edildi. Açıklamada, "Satış ve iÅŸletme hakkı devir sözleÅŸmesinin imzalanmasına müteakip, Türkiye Enerji Su Ä°ÅŸçileri Sendikası ve Maden Ä°ÅŸçileri Sendikası ile yapılan müzakereler 5 Aralık akÅŸam saatlerinde, çalışanların lehine olacak ÅŸekilde uzlaşı ile sonuçlanmıştır"  denildi.

YataÄŸan Termik Santrali ve kömür iÅŸletmelerinde çalışan iÅŸçiler, özelleÅŸtirmenin ardından alıcı firmanın iÅŸletmeyi devraldığı yönündeki duyumlar üzerine, iÅŸyerlerini terk etmeme kararı almıştı. Ä°ÅŸçiler, 1 Aralık'tan beri eylemlerini sürdürüyordu.

 

30 Mayıs'ta Ankara'da Enerji Bakanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirleyen iÅŸçilere polis biber gazıyla müdahale etmiÅŸti.
[FotoÄŸraf: DHA]

 

Zincirli eylem

MuÄŸla'daki YataÄŸan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleÅŸtirilmesine karşı çıkan YataÄŸan iÅŸçileri 10 Nisan'da ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi karşısındaki KurtuluÅŸ Parkı'nda nöbet tutmaya baÅŸlamıştı. 30 Mayıs'ta Ankara'da Enerji Bakanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirleyen iÅŸçilere polis biber gazıyla müdahale etmiÅŸ, 15 kiÅŸi gözaltına alınmıştı.

YataÄŸan Termik Santrali’nin Haziran ayındaki özelleÅŸtirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Bereket Enerrji Grubu'na ait Elsan Elektrik AÅž vermiÅŸ, ihale sürerken iÅŸçiler yol kapatıp oturma eylemi yapmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.