Sosyal Medya

Güncel

Selefi Cephe ve İstiklal Partisi de ayrıldı Ihvan yalnız kaldı

Mısır Selefi Cephesi, Müslüman Kardeşler tarafından oluşturulan Meşruiyeti Destekleme Ve Darbeyi Red Koalisyonu’nundan ayrıldığını açıkladı.



Cephe tarafından yayınlanan açıklamada, Koalisyon’a darbeye karşı mücadle için girildiÄŸi belirtildi. Açıklamada ÅŸöyle dendi; “25 Ocak Devirimi’ne karşı yapılmış en sert giriÅŸim olan 3 Temmuz 2013 Askeri Darbesi’nin ardından Selefi Cephe Koalisyona katılmış ve yaklaşık bir buçuk yıldır Mısırlıların hayallerini yıkan, Sina’yı ayıran bölge halkına zulüm eden, insanları hapislere atan, fakiri daha da fakir eden ve halk arasına fitne sokan darbeye karşı mücadele etmiÅŸtir.

Geçen bir buçuk yıllık süre içerisinde bazı kusurlara ragmen darbeye karşı  mücadele edildiÄŸinin vurgulandığı açıklamada Cephe Selefiyye Koalisyon dışında mücadele etmeye karar verildiÄŸi belirtildi. KOalisyondan ayrılama kararı ile ilgili olarak; “Koalisyon dışında mücadele etmenin daha geniÅŸ bir mesafe saÄŸlayacağı görüÅŸünden harekle böyle bir karar alınmıştır” denildi.

Selefi Cephe’nin açıkalmasından bir kaç saat sonra Ä°stiklal Partisi de bir açıklama yaparak Koalisyondaki üyeliÄŸini dondurduÄŸunu açıkladı. Parti tarafından yapılan açıklamada ayrıca Ihvan’ın diÄŸer grupların görüÅŸlerini dikkate almadığı, Mursi’nin geri dönmesi gerektiÄŸinden hareket ettiÄŸi ve bu yönde siyaset yaptığı belirtildi.

Bu ÅŸekilde MeÅŸruiyeti Destekleme Ve Darbeyi Red Koalisyonu’nunda Müslüman KardeÅŸler ve Partisi Adalet ve Hürriyet’ten baÅŸka siyasi akım kalmadı.

Daha önce baÅŸkanı ve baÅŸkan yardımcısı Rabia Meydanı’ndaki eylemler esnasında tutuklanan Vasat Partisi de Koalisyon’dan ayrılmıştı. Vasat Partisi tarafından yapılan açıklamada Müslüman KardeÅŸler’in kendi imkanlarıyla darbe yönetimini devireceklerine inandığı ancak bunun mümkün olmadığından Koalisyondan ayrılmaya karar verdiklerini duyurmuÅŸtu.

Mısır’da faaliyet gösteren 4 Selefi ana akımdan sadece Ä°skenderiye’de faaliyet gösteren Nur Partisi etrafındaki Davetçi Selefileri Sisi’ye destek vermiÅŸti.

Ihvan yönetiminin yanlış kararlarının yalnız kalmalarına neden olduÄŸu konuÅŸuluyor. Uzmanlar Ihvan’ın Mısır istihbarat güçleri tarafından kontrol edildiÄŸini ve hata yapmaya zorlandığını düÅŸünüyor.

Selefi Cephe'nin Ihvan'a desteÄŸini çekmesinde 28 Kasım eylemlerine Ihvan'ın destek vermemesinin sebep olabileceÄŸi de konuÅŸuluyor. Cephe tarafında yapılan açıklamada Ihvan'ın kendilerini hayal kırıklığına uÄŸrattığının altı çizilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.