Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'nin resmi belgede sahtecilik ses kaydı çıktı

Mısır'da askeri darbe yaparak Cumhurbaşkanı Mursi'yi görevinden uzaklaştıran Cunta yönetimiyle ilgili gündemi sarsan ses kayıtları basına sızdı. Mursi'nin Tora Hapishanesi'ne nakledilinceye kadar tutulduğu yerle ilgili dönemin komutanlarının "resmi belgede sahtecilik" yaptığı ortaya çıktı



Mısır'da yayın yapan Mikemmelin Kanalı, darbe döneminin Yüksek Askeri Konsey (YAK) ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığı üyeleri arasında yapıldığı iddia edilen telefon görüÅŸmelerine ait ses kaydını yayınladı.

Ses kaydına göre, dönemin YAK üyesi Tümgeneral Memduh Åžahin, Mursi'nin alıkonulmasından sorumlu Deniz Kuvvetleri Komutanı Üsame el-Cündi ile yaptığı telefon görüÅŸmesinde "Ä°ttihadiye olayları" ve "casusluk" davalarının, Mursi'nin yasadışı yollarla bilinmeyen bir yerde tutulması nedeniyle bozulacağını söylüyor.

Åžahin, "Dava evrakında sahtecilik yapılması için MüsteÅŸar Mustafa Hatır ve Ä°brahim Salih'i gönderen BaÅŸsavcı, Mursi'nin tutulduÄŸu yerin hapishane olduÄŸu yönünde Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'ndan bir karar çıkarılmasını istiyor ki davaya sonradan bu gerekçeyle itiraz edilmesin" ifadelerini kullanıyor.

"BELGEDE SAHTECÄ°LÄ°K YAPMAMIZ Ä°STENÄ°YOR"

"Savunma heyeti, Mursi'nin hapishanede tutulmamasını gerekçe gösterecek ve itiraz edecektir. Bu itiraz kabul edilirse Mursi serbest kalabilir. BaÅŸsavcı, Mursi'nin tutulduÄŸu yerle ilgili belgelerde sahtecilik yapılmasını istiyor" diyen Åžahin, Cündi'den Mursi'nin Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı bir hapishanede tutulduÄŸunu açıklamasını istiyor.

Yine ses kaydına göre Åžahin ile Cündi anlaÅŸmazlığa düÅŸüyor, ardından dönemin Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi'nin Ofis Müdürü Abbas Kamil devreye giriyor ve konuyla ilgili harekete geçilmesi talimatını iletiyor.

"ÇOK Ä°YÄ° Ä°Åž ÇIKARDIK"

Åžahin, Kamil'e "Hapishaneyle ilgili tüm yasal evraklar hazır, endiÅŸelenmeyin, çok iyi iÅŸ çıkardık, BaÅŸsavcı da çok mutlu" diyor ve bu bölümden sonra Sisi ile konuÅŸmaya baÅŸlıyor. Sisi'nin, talimatın yerine getirilip getirilmediÄŸi sorusuna Åžahin de "En tehlikeli görevlerden biri olan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'yla alakalı olan bölümü yerine getirdik" ÅŸeklinde cevap veriyor.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleÅŸen darbenin ardından bilinmeyen bir yere götürülen Mursi, ilk defa aynı yıl 4 Kasım'da Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen "Ä°ttihadiye olayları" davasında hakim karşısına çıkmıştı. DuruÅŸmanın ertelenmesinin ardından Mursi'nin Tora Cezaevi'ne nakledilmesine karar verilmiÅŸti. Mursi, ayrıca "hapishaneler baskını" ve "casusluk" davalarında da yargılanıyor.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.