Sosyal Medya

Güncel

Savcıdan 'Taş da silah sayılsın' talebi

Kobani olaylarında taş attığı ileri sürülen eylemcinin 105 yıla kadar hapsi istendi. İddianemede savcı, atılan taşların silah sayılması gerektiğini savundu



Erzurum'un Karayazı Ä°lçesi'nde Kobani olaylarını protesto amaçlı yapılan gösteride polis ve kurumlara taÅŸlı saldırıda bulunduÄŸu iddiasıyla tutuklanan 52 yaşındaki Sadi Ä°biÅŸ hakkında hazırlanan iddianeme, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ä°biÅŸ'in gözaltına alındığında avuçlarının simsiyah olduÄŸuna vurgu yapılan iddianemede savcı atılan taÅŸların silah sayılması gerektiÄŸini bildirdi. Sadi Ä°biÅŸ hakkında 105 yıla kadar hapis cezası istendi.

Karayazı Ä°lçesi'nde geçen Ekim ayında yapılan IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısını bahane ederek gösteri yapan grup içerisinden Sadi Ä°biÅŸ, tutuklandı ve Erzurum H Tipi cezaevine gönderildi. Sadi Ä°biÅŸ hakkında hazırlanan 4 sayfalık iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ä°ddianamede 7 Ekim günü PKK/KCK terör örgütü ile baÄŸlantısı olan bir internet sitesinden KCK yürütme konseyi eÅŸ baÅŸkanlığı tarafından "Çirkin ve sinsi katliam karşısında Kürt halkından mücadeleye her yere her zamana taşıyarak süreklileÅŸtirmesini isterken, çetelere ve uzantılarına hiçbir yerde yaÅŸam ÅŸansı tanınmaması gerektiÄŸi, bu saatten itibaren milyonlar sokaklara akmalı, sınır insan seline dönüÅŸmelidir" denildiÄŸine yer verildi. Ä°ddianamede, çaÄŸrı üzerine 10 Ekim günü Karayazı ilçesi Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 400 kiÅŸinin Kürtçe 'Biji serok Apo' (YaÅŸasın BaÅŸkan Apo), 'Diren Kobani PKK halktır, halk burada', 'Gençlik Apo'nun fedaisidir', 'Direne direne kazanacağız', 'TC'nin p..leri yıldıramaz bizleri' sloganları ile yürüyüÅŸe geçtiÄŸi belirtildi. Ä°lçe emniyet, jandarma, banka, adliye ve kaymakamlık binalarına taÅŸlı ve molotoflu saldırı yapıldığı vurgulandı. Atılan taÅŸlardan polis memurlarının yaralandığı ve bir çok kurum aracının da zarar gördüÄŸüne deÄŸinilen iddianamede, 10 kiÅŸilik gruba gazlı müdahele edildiÄŸi sırada Sadi Ä°biÅŸ'in yüzünün poÅŸu ile sarılı vaziyette kolluk güçlerinden kaçmaya çalışırken yere düÅŸmesi sonucu yakalandığı anımsatıldı. Ä°biÅŸ'in yakalandığında avuçlarının simsiyah olduÄŸunun tespit edildiÄŸi ve üzerinde gazlı müdaheleden korunmak için bir kesik limon bulunduÄŸuna iÅŸaret edilen iddianemede savcı, kullanılan taÅŸların TCK'nın 6'ncı maddesi uyarınca "Sırf saldırı ve savunma amacıyla olması bile bu amaçla kullanılmaya elveriÅŸli diÄŸer ÅŸeyler" kapsamında olduÄŸu için silahtan sayılması gerektiÄŸi savundu.

Ä°ddianamede, Sadi Ä°biÅŸ'in 'mala zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüÅŸlere katılarak ihtara raÄŸmen kendiliÄŸinden dağılmama, kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüÅŸlere silah veya 23'ncü maddede belirtilen aletlerle katılma, silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 36 yıl 8 aydan 105 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Suçlamaları kabul etmeyen Sadi Ä°biÅŸ ise, eyleme katılmadığını öne sürerken babah minübüsle yeÄŸenimin düÄŸününe bir ÅŸeyler almak için Erzurum'a gittiÄŸini belirterek ÅŸöyle dedi:

"Aynı gün Karayazı'ya döndüÄŸümde ilçe merkezindeki olayları görünce biber gazından etkilenmemek için yüzümü poÅŸu ile kapattım. Limonu böbrek rahatsızlığım nedeniyle taşıyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.