Sosyal Medya

Güncel

Bedelliye taksit yok

Bakan İsmet Yılmaz, Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı bedelli’de geçen dönemde olduğu gibi taksitlendirme yapılmayacağını söyledi. Yılmaz bedelliden bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanabileceğini söyledi.



Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz, bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanabileceÄŸini bildirdi.

Yılmaz, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’ndaki CumhurbaÅŸkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bedelli askerlik uygulamasına iliÅŸkin sorular üzerine Yılmaz, ödemede taksit olmayacağını söyledi. Geçen dönemki bedel 30 bin lira olduÄŸu için taksitlendirmenin yapıldığını dile getiren Bakan Yılmaz, “Åžimdi 18 bin. 18 bin de ödenebilecek bir rakam” dedi.

Uygulamadan bakaya ve asker kaçaklarının yararlanıp yararlanmayacağının sorulması üzerine Yılmaz, “Åžu anda silah altında olmayan herkes” cevabını verdi.

Bedelli askerlik kararının kamuoyunda sürpriz olarak karşılandığı, daha önce yapılan açıklamaların bu uygulamanın olmayacağı kanaatini uyandırdığının belirtilerek, “Ne oldu da deÄŸiÅŸti?” denilmesi üzerine Bakan Yılmaz, “Åžartlar deÄŸiÅŸirse hüküm de deÄŸiÅŸir. Åžartlar deÄŸiÅŸti, herkes baksın ne ÅŸartların deÄŸiÅŸtiÄŸi belli olur” ifadesini kullandı.

700 BİN KİŞİNİN YARARLANMA İMKANI VAR

Uygulamadan yaklaşık 700 bin kiÅŸinin yararlanmasının beklendiÄŸinin hatırlatılması üzerine Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ÅŸunları söyledi: “700 bin kiÅŸiyi ilgilendiriyor. Ancak faydalanan kiÅŸi yüzde 10 da olabilir. Biz hiçbir rakam vermiyoruz. Beklenti ayrı bir ÅŸey. Biz böyle bir beklenti yaratmıyoruz. Bu yasanın çıkmasını bekleyenler bunu sanki 700 bin kiÅŸi baÅŸvuracakmış gibi bir ÅŸey söylüyorlar. Hayır öyle bir ÅŸey yok. Ben askerliÄŸimi yapmamış olsam, böyle bir hak önüme konulmuÅŸ olsa ben para ödemem, gider askerliÄŸimi yaparım. Dolayısıyla benim gibi düÅŸünen insanlar mutlaka vardır. Bu bir seçenek, isteyen kullanacak, istemeyen kullanmayacak.”  
    
GENÇ MÜSÄ°AD’DAN BEDELLÄ°YE DESTEK

Öte yandan, Genç MÜSÄ°AD, bedelli askerliÄŸi memnuniyetle karşıladığını bildirdi. Genç MÜSÄ°AD’tan yapılan açıklamada, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun açıklamalarının bir açıdan da milli savunma kavramının hızla evrildiÄŸi bir dünyada, teknolojiyle çok farkı bir boyuta ulaÅŸtığı bugünde, tarihin her döneminde dünyanın en güçlü ordularından  biri olmasıyla gurur duydukları Türk Ordusu’nun bu deÄŸiÅŸime uyum saÄŸlamaya baÅŸladığının da müjdesi olduÄŸu ifade edildi.

Açıklamada, toplumu bir daha bu tarz acil çözüm arayışlarına yöneltmeyecek bir askerlik sisteminin konuÅŸulmasının elzem olduÄŸu vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.