Sosyal Medya

Güncel

10,5 yıl hapisleri isteniyor

Fatih'te iki ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak serbest bırakılan 13 kişinin 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6 aya kadar cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.



Fatih'te iki ABD askerinin başına çuval geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak serbest bırakılan Türkiye Gençlik BirliÄŸi (TGB) üyesi 13 kiÅŸinin, "toplantı ve gösteri yürüyüÅŸleri kanununa muhalefet" "mala zarar verme", "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 8 aydan 10 yıl 6 aya kadar cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Eminönü'nde 2 ABD askerinin başına çuval geçirmesiyle ilgili gözaltına alınan ve sevk edildikleri Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca serbest bırakılan TGB üyesi 13 ÅŸüpheliye iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma tamamlandı.

SoruÅŸturmayı yürüten Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral, TGB'nin BaÅŸkanı ÇaÄŸdaÅŸ Cengiz'in de aralarında bulunduÄŸu 13 ÅŸüphelinin, "toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan 9 ay ile 4,5 yıl, "basit yaralama" suçundan 4 ay 1 yıl, "hakaret" suçundan 3 ay 2 yıl ve "mala zarar verme" suçundan da 4 ay 3 yıl olmak üzere toplam 1 yıl 8 ay ile 10 yıl 6 ay arasında deÄŸiÅŸen oranlarda hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Amerikalı askerler ÅŸikayetçi oldu

Hazırlanan 5 sayfalık iddianame, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın onayından geçtikten sonra Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden Ä°stanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

Öte yandan, ÅŸüpheliler tarafından başına çuval geçirilmeye çalışılan Amerikalı askerler  Marc A.  ile Hanry F'nın, olayın ardından Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü'ne giderek ifade verdikleri ve ÅŸüphelilerden ÅŸikayetçi oldukları da öÄŸrenildi. Savcılıkça hazırlanan iddianameye, askerlerin ifadesi de konuldu.

Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Güvenlik Åžubesi ekipleri, bir grubun, Sarayburnu'na yanaÅŸan askeri gemiden ayrılarak Eminönü'ne giden 2 Amerikan askerinin başına çuval geçirmeye çalıştıklarına iliÅŸkin görüntülerin bazı internet sitelerinde yer alması üzerine çalışma baÅŸlatmış, olayla ilgili Türkiye Gençlik BirliÄŸi (TGB) üyesi olduÄŸu belirtilen 12 kiÅŸiyi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan ÅŸüpheliler, 13 Kasım'da sevk edildikleri Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca ifadelerine baÅŸvurulmasının ardından serbest bırakılmıştı. Bu ÅŸüphelilerin yanı sıra baÅŸka bir ÅŸüpheli de olaylara karıştığının belirlenmesi sonucu soruÅŸturmaya dahil edilmiÅŸti.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.