Sosyal Medya

Coğrafyamız

Nusra Cephesi'nden Lübnan'a tehdit

Nusra Cephesi, Lübnan'ın gözaltına aldığı kadın ve çocukların serbest bırakılmaması halinde ellerindeki esirleri idam edeceğini açıkladı



Nusra Cephesi, Lübnan istihbaratının ülke sınırında bazı kadın ve çocukları gözaltına almasına sert tepki göstererek bu kiÅŸilere verilecek zararlara misliyle karşılık verileceÄŸini açıkladı.

Nusra Cephesi'nden yapılan açıklamada Lübnan yönetiminin kadın ve çocukları gözaltına alarak zayıflık gösterdiÄŸi ve Hizbullah ile ittifakını kanıtladığı öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca gözaltına alınanların serbest bırakılmaması halinde Nusra'nın esir aldığı Lübnan askerlerinin idam edileceÄŸi ifade edildi.

Lübnan istihbaratı dün yabancı istihbarat teÅŸkilatlarının da ayrdımıyla IŞİD lideri Ömer El BaÄŸdadi'nin eÅŸi ve oÄŸlu olduÄŸu iddia edilen iki kiÅŸiyi gözaltına almıştı. Bu iddia daha sonra yalanlandı. Irak Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, Lübnan'ın Suriye sınırında yakalandıktan sonra gözaltına alınan kadının IŞİD lideri Ebubekir el-BaÄŸdadi'nin eÅŸi olduÄŸu iddialarının doÄŸru olmadığını duyurdu. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, gözaltına alınan kadının daha önce Irak'ın güneyinde bir bombalı saldırı giriÅŸiminde bulunan bir adamın kızkardeÅŸi olduÄŸunu açıkladı. Bakanlık Sözcüsü Saad Maan, "Lübnan'da gözaltına alınan Sace Abdülhamid Süleymi'nin, Irak'ta bir bombalı saldırı giriÅŸiminde bulunduktan sonra yakalanan ve hakkında idam kararı verilen Ömer Abdülhamid Süleymi'nin kız kardeÅŸi olduÄŸunu belirtiyoruz" dedi. 

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.