Sosyal Medya

Dünya

İsrail birbirine düştü

İsrail'de haftalardır devam eden 'ulus devlet' tasarısıyla alevlenen erken seçim tartışmaları bugün sonuç verdi. Başbakan Netanyahu'nun 'hükümet içindeki muhalafeti asla tolore etmeyiz' açıklamasıyla birlikte, koalisyon hükümeti dağıldı ve 17 Mart'ta erken seçime gidilmesi kararlaştırıldı.



Ä°srail'de koalisyonun hükümetinin dağılmasının ardından 17 Mart 2015'te erken seçime gidilmesi kararı alındı. Ä°srail Meclis BaÅŸkanı Yuli Edelstein'in ofisinde toplanan Knesset'teki parti grup baÅŸkanlarının bugün yaptığı istiÅŸarelerin ardından yapılan açıklamada, 17 Mart 2015'te erken seçime gidilmesine kararı alındığı belirtildi.

 

Meclisin feshedilmesi bugün oylanacak

Öte yandan, Ä°srail meclisinin feshedilmesine iliÅŸkin oylamanın da gün içerisinde yapılması bekleniyor.
Ä°srail'de 2 yıl önce göreve baÅŸlayan hükümette koalisyon ortağı YeÅŸ Atid Partisi Lideri Maliye Bakanı Yair Lapid 19 milletvekili, Hattuna Partisi lideri ve Adalet Bakanı Tzipi Livni ise 6 milletvekili ile hükümete girmiÅŸti. Lapid ve Livni'nin dün görevden alınmasıyla koalisyon bozulurken, Netanyahu güven oyu için gereken 61 oyu kaybetmiÅŸ, ülkede erken seçim tartışmaları baÅŸlamıştı.

'Netanyahu korkakça hareket ediyor'

Netanyahu, erken seçim kararını açıklarken, Lapid ve Livni'yi suçladı. Lapid liderliÄŸini yaptığı YeÅŸ Atid Partisi ise yaptığı açıklamada “Netanyahu’nun Bakanların görevine son verilmesi korkakça bir hareket ve kontrolün kaybedilmesinden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir” ifadesine yer verdi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.