Sosyal Medya

Ekonomi

Yatağan'da özelleştirme imzası atıldı

Yatağan Termik Santrali'nin tümüyle özelleştirilerek devredilmesini öngören sözleşme Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Elsan Elektrik AŞ arasında imzalandı.



ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi BaÅŸkanlığı (ÖÄ°B), YataÄŸan Termik Santrali'ni bütün halinde özelleÅŸtirerek 1 Aralık’ta imzalanan sözleÅŸmeyle Elsan Elektrik A.Åž. tarafından kurulan YataÄŸan Termik Enerji Üretim A.Åž.’ye devretti.

ÖÄ°B Yönetim Kurulu’nun 7 AÄŸustos 2014 tarihli kararının ardından imzalanan sözleÅŸmeyle, Güney Ege Linyitleri Ä°ÅŸletmesi’nin (GELÄ°) üzerinde bulunduÄŸu ve kullandığı taşınır ve taşınmaz varlıklar, YataÄŸan Termik Santralince kullanılan taşınmazlar, ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının iÅŸletme hakkı devredildi.

Ä°ÅŸçiler iÅŸyerini terk etmedi

YataÄŸan Termik Santrali ve kömür iÅŸletmelerinde çalışan Tes-Ä°ÅŸ ve Maden-Ä°ÅŸ sendikalarına üye iÅŸçiler, özelleÅŸtirmenin ardından alıcı firmanın iÅŸ yerlerini devralacağını öÄŸrenince iÅŸyerini terk etmeme kararı alarak eyleme baÅŸladı.

MuÄŸla'daki YataÄŸan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleÅŸtirilmesine karşı çıkan iÅŸçiler 10 Nisan'da ÖzelleÅŸtirme Ä°daresi karşısındaki KurtuluÅŸ Parkı'nda nöbet tutmaya baÅŸlamıştı.

30 Mayıs'ta Ankara'da Enerji Bakanlığı önündeki bariyerlere kendilerini zincirleyen iÅŸçilere polis biber gazıyla müdahale etmiÅŸ, 15 kiÅŸi gözaltına alınmıştı.

YataÄŸan Termik Santrali’nin Haziran ayındaki özelleÅŸtirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik AÅž vermiÅŸ, ihale sürerken iÅŸçiler yol kapatıp oturma eylemi yapmıştı.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.