Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: Dershane sorunu bitiyor

Milli Eğitim Şurası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitimde milli değerler vurgusu yaptı. Erdoğan "Okullar dünyanın neresinde olursa olsun kendi tarihinden utanan bir nesil yetiştiriyorsa orada ciddi bir arıza vardır" dedi. Erdoğan dershane sorunun 2015 Eylül'de biteceğini açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Antalya'da düzenlenen 19. Milli EÄŸitim Åžurası'nda yaptığı konuÅŸmada, "Yoksulun sırtından geçinen bu ÅŸebekeye karşı kararlı ÅŸekilde mücadele etmeye devam edeceÄŸiz. Allah'ın izniyle de bu dershane sorununu artık Türkiye'nin gündeminden çıkardık, çıkarıyoruz. 2015 Eylül bitiyor" dedi.

ErdoÄŸan: "EÄŸitimi insan formatlama aracı olarak kullanılmasına bizim tahammülümüz olamaz, aynı ÅŸekilde öÄŸrencileri adeta at yarışındaymış gibi birbiriyle yarıştıran sisteme bizim tahammülümüz olamaz" diye konuÅŸtu.

Gençler Einstein kadar Ä°bni Sina'yı öÄŸrenmeli 

Gençlerin, Einstein kadar Ä°bni Sina'yı, Beethoven kadar Dede Efendi ve Itri'yi de öÄŸrenmesi, baÅŸka dilleri tanıdığı kadar kendi dillerini tanıması gerektiÄŸini belirten ErdoÄŸan, "Åžunu unutmayalım, taklit eden, takip eden her zaman bir adım geride kalır. Biz kendi deÄŸerlerimizle, kendi özümüzle, kendi tarih ve medeniyet birikimimizle biz olacağız, o ÅŸekilde biz kalacağız" dedi.

 


 

"Ä°hanet ÅŸebekelerine insan devÅŸiriyorlardı"CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dershaneleri kaldırarak öÄŸrenci lehine bir adım attıklarını ama karşılarına ihanet ÅŸebekelerinin çıktığını söyledi. ErdoÄŸan, “Onlar dershane tezgahlarından kendi ihanet ÅŸebekelerine insan devÅŸiriyorlardı. Buna boyun eÄŸmedik” dedi.

 

EÄŸitimi sınav kazanma aracı olmaktan çıkmalı

EÄŸitimi sınav kazanma aracı olmaktan çıkartıp öÄŸrencinin kendisni geliÅŸtireceÄŸi bir alan olması gerektiÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan "Okullar dünyanın neresinde olursa olsun kendi tarihinden utanan bir nesil yetiÅŸtiriyorsa orada ciddi bir arıza vardır. KonuÅŸurken Ä°ngilizce ve Fransızca aksanı ile konuÅŸmaktan guru duyan kendi toplumuna ait deÄŸerleri tahkir eden bir nesil var. Bu gençleri suçlayamayız. 200 yıldır bu sistemi kimse sorgulamıyor bizim en baÅŸta bu sorgulammaız gerekiyor eziklik deÄŸil özgüveni kazandırmalıyız" dedi. 

64 yılldır milli iradenin tecelli etmesi için mücadele veriliyor

ErdoÄŸan konuÅŸmasında "64 yılldır milli iradenin tecelli etmesi için mücadele veriliyor ve bu konuda bazılarının sınıfta kaldığını üzülerek müÅŸahade etmekteyiz. Bakın deÄŸerli dostlarım kendisini herkesten akıllı zanneden aÅŸağılayan kiÅŸi insanı ve demokratik bir tavır içinde deÄŸildir. Milli irade seçim sandığında belirlenir ve TBMM'de de tescillenir. 2014 yılındayız ve yazıkki ben ÅŸu kuralı hatırlatmak zorunda kalıyorum 'egemenlik kayıtsız ÅŸartsız milletindir' hiçkimse kendisini kendisini milletin üzerinde görüp tehdit ifadelerinde bulunduramaz. Darbe döneminde deÄŸiliz. Üniversiteyi bitirip kendisini 27 Mayıs döneminde görenler varsa orada ciddi sıkıntı var demektir" ifadelerine yer verdi. 

19'un Milli EÄŸitim Åžurası'nın daha özgür bir eÄŸitimi için çalışma yapacağına inandığını belirten CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan "EÄŸitim öÄŸretim mücadelemizin bütün mensuplarına ÅŸahsım ülkem ve milletim adına teÅŸekkür ediyorum" diyerek konuÅŸmasını sonlandırdı. 

 


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.