Sosyal Medya

YaÅŸam

Alkol yasağı uygulanmıyor

Geçen yıl uygulanmaya başlanan alkol satışı ile ilgili kanunun maddesi diyor ki; “Alkollü içkiler, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz. Yasaklara aykırı hareket edenlere, 10 bin Türk Lirası’ndan 500 bin Türk Lirası’na kadar idari ceza parası verilir.”



2013 yılının Mayıs ayında kabul edilip yürürlüÄŸe giren 22.00 ile 06.00 saatleri arasındaki alkol satış yasağı, denetimsizlikler nedeni ile deliniyor. Konuyu gazetemize deÄŸerlendiren STK temsilcileri, kanunun uygulanmasında sıkıntıların olduÄŸunu dile getirdiler. 

Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele BaÅŸkanı Mustafa Güney, “Uygulanmaya baÅŸlayan alkol yasağı kanunu teoride iÅŸlev görmekte fakat uygulamada yetersiz. Evlere alkol servisleri halen yapılmakta” dedi. Alkol yasağı kanununda oluÅŸan bu boÅŸluÄŸun sebebinin iÅŸyeri sahiplerinden kaynaklandığını söyleyen Güney, “Alkolik bir kiÅŸi alkolü elde edebilmek için her yer yolu dener fakat esnafın bu konuda bilinçli davranması ve yasaya uyarak alkol satışı yapmaması lazım. Burada esnaflara büyük sorumluluk düÅŸmekte” dedi.

ESNAF UYGULAMIYOR

Alkol Kumar ve UyuÅŸturucu ile Mücadele DerneÄŸi BaÅŸkanı DerviÅŸ Türk ise, “BulunduÄŸum ilçede alkol yasağına uyan herhangi bir esnaf bulunmuyor. Alkolün gece satışının yapılmasında yürürlükte olan kanunun denetimi daha sıkı yapılmalı. Bu konu hakkında semineler düzenlenmeli, esnaflar bilgilendirilmeli. Alkol bağımlısı olan insanlar için geziler düzenlenmeli” ifadelerini kullandı. Türk, alkol bağımlılığından 118 kiÅŸiyi kurtardıklarını, bunların 87’sini çeÅŸitli alanlarda iÅŸ sahibi yaptıklarını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.