Sosyal Medya

Dünya

Times: Putin Türkiye'ye yaptığı teklifle Avrupa'ya doğalgaz savaşı ilan etti

İngiliz Times gazetesi, Putin'in Türkiye ziyareti sonrası Moskova ile Ankara'nın yakınlaşabileceğini yazdı



Ä°ngiliz Times gazetesi, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye boru hattı anlaÅŸması önererek, Avrupa'ya "doÄŸalgaz savaşı ilan ettiÄŸini" yazdı. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Putin'in 25 milyar Sterlin tutarındaki DoÄŸu Avrupa planını iptal ettiÄŸini yazan gazete, hattın Türkiye'den geçmesinin önerildiÄŸini ve böylece Moskova ile Ankara'nın yakınlaÅŸabileceÄŸini belirtiyor.

Haberde, "aynı gün rublenin 1998 ekonomik krizinden bu yana en büyük düÅŸüÅŸü yaÅŸadığı" da belirtiliyor

Haber ÅŸu ifadelerle devam ediyor:

"Suriye ve Ukrayna konusunda çok farklı dış politikaları olan Türkiye ve Rusya, öte yandan yakın iliÅŸkiler kurmaya devam ediyor. Putin dün Türkiye'ye doÄŸalgazda yüzde altı indirim yapacağını açıkladı. Ayrıca Türkiye-Yunanistan sınırından güney Avrupa'ya doÄŸalgaz saÄŸlayacak boru hattını önerdi."

"Rusya'nın doÄŸalgaz monopolü Gazprom'un başındaki Alexei Miller, DoÄŸu Avrupa'dan geçecek "Güney Akım" boru hattı projesinin iptal olduÄŸunu teyit etti. Miller, Türkiye'den yıllık 63 milyar metre küp doÄŸalgaz kapasiteli bir hat geçirilirse Avrupa'nın güneyine doÄŸalgaz saÄŸlayabileceklerini söyledi.

Rusya ve Türkiye 2020 yılı itibariyle ticaret hacmini 20 milyar Sterlin'den 60 milyon Sterlin'e çıkarmayı planlıyor.

Rusya'nın Ukrayna müdahalesinin ardından ABD ve AB'nin ülkeye yaptırımlar uygulaması nedeniyle, Moskova bölgesel ticaret ortağı olarak Türkiye'nin önemini daha iyi kavradı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.