Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'yi övdü, Mursi'yi eleştirdi

Filistin lideri Abbas, Mısır'da darbeyle görevden alınan Mursi’nin Filistin meselesini kendi cemaatine fayda sağlamak için kullandığını, darbe lideri Sisi’nin ise konuya bir devlet adamı gibi yaklaştığını öne sürdü.



Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas, Mısır’da yayın yapan Ahbar ve Ahbar Elyevm gazetelerinin genel yayın yönetmenlerine verdiÄŸi röportajda, Mısır'ın Filistin sorununa yaklaşımını deÄŸerlendirdi. Darbe lideri Abdulfettah Sisi’yi öven Abbas, hapisteki eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’yi eleÅŸtirdi, "Ben Japoncadan ne kadar anlıyorsam Mursi de Filistin meselesinden o kadar anlıyor" dedi.

Abbas, Abdulfettah Sisi’nin Filistin davasını ve boyutlarını bir devlet adamı gibi anladığını öne sürdü. Abbas, Hamas’ın Müslüman KardeÅŸler’in bir parçası olduÄŸunu ve talimatlarını Ä°hvan merkezinden aldığını iddia etti.

ِAbbas, "Burada ÅŸuna iÅŸaret etmek gerekir ki, Hamas'tan ve Müslüman KardeÅŸler'den daha çok yalan söyleyen kimse yoktur" dedi.

Mısır'a 'tampon bölge' desteÄŸi

Abbas, Mısır’ın güvenlik ihtiyaçlarının farkında olduÄŸunu bu yüzden Mısır’dan Sina bölgesinde evlerin yıkımı ve tampon bölge faaliyetlerini durdurmasını isteyemeyeceÄŸini belirtti.

Abbas, Gazze’de bazı kiÅŸilerin tünelleri kendi menfaatleri için kullandığını ve 'milyoner' olduÄŸunu belirtirken, tünellerin ayrıca silah, uyuÅŸturucu ve para transferi için kullanıldığını ve en iyi çözümün tünellerin yıkılması olduÄŸuna inandığını belirtti.

Abbas Ä°srail ile iliÅŸkilerde Hamas'ın aksine ılımlı bir tavır izliyor. Hamas da Ä°srail ile iliÅŸkileri dolayısıyla Abbas'a tepki gösteriyor. 

Mısır, 3 Temmuz darbesinin ardından ülkede Müslüman KardeÅŸler ve benzer çizgideki bütün grupların faaliyetlerini yasakladı. Ä°srail de kendi güvenliÄŸi için Mısır'daki darbe yönetimini ve Sisi'nin tampon bölge faaliyetlerini destekliyor.

Mısır yönetimi 'güvenlik' gerekçesiyle, Sina yarımadasında 1 kilometrelik bir alanda tampon bölge faaliyetlerine baÅŸladı ve bölgedeki çok sayıda evi yıktı.

Kaynak: Ahbar ve Ahbar Elyevm

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.