Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kobani'de son durum, IŞİD takviye yaptı

Kobani'de taraflar arasındaki çatışmalar iki buçuk ayı geride bırakmak üzereyken, zayıfladığı iddia edilen IŞİD takviye yaptı.



Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Kobani ilçesinde devam eden çatışmalar 2,5 ayı geride bırakdı. PKK ve Barzani'ye yakın haber sitelerinin "zayıflıyor, geri çekiliyor" ÅŸeklinde duyurmalarına karşın IŞİD'in bölgeye yeni silah ve eleman takviyesi yaptığı belirtiliyor.

ABD öncülüÄŸündeki koalisyon uçaklarının bombardımanı ile ilerleyiÅŸi durdurulan IŞİD militanları, havan ve roketlerle MürÅŸitpınar Sınır Kapısının Suriye tarafındaki bölgeye saldırıyor.

Önceki gün bomba yüklü araçla MürÅŸitpınar Sınır Kapısı'na saldırı düzenleyen IŞİD militanları, bu kez Kobani'nin doÄŸu bölgesindeki Mirdavut köyünden sabah saatlerinden itibaren sınır kapısının bulunduÄŸu bölgeye peÅŸ peÅŸe havan mermileri ile saldırdı. Meydana gelen patlamalar sınır hattında tedirginliÄŸe yol açarken, Kobani'nin iç kesimlerindeki Azadi Meydanı’nda da ağır silahlarla çatışmaların sürdüÄŸü görüldü.

PeÅŸ peÅŸe meydana gelen patlamaların ardından yoÄŸun dumanların yükseldiÄŸi Kobani'de çatışma ve patlamaların yoÄŸunlaÅŸması üzerine, güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırdı. Sokak savaÅŸlarının sürdüÄŸü ve sık sık patlama seslerinin yankılandığı Kobani semalarında ise ABD öncülüÄŸündeki koalisyon ülkelerinin savaÅŸ uçaklarının keÅŸif uçuÅŸu yaptığı ve zaman zaman belirlenen IŞİD mevzilerini vurduÄŸu görüldü. 

Daha önce örgütün giderek zayıfladığını açıklayan PYD lideri Enver Müslim, IŞİD’e Münbiç, Rakka, Tel Abyad ve Cerablus’tan silah ve elemanların akmaya devam ettiÄŸini söyledi

Sınır kapısının Kobani tarafında YPG’nin, Türkiye tarafında ise Türk askerinin olduÄŸunu aktaran Müslim, önceki günkü intihar saldırılarının araÅŸtırılması gerektiÄŸini vurguladı. 

Rudaw'a konuÅŸan Müslim, Türkiye’den birtakım güçlerin izni olmadan saldırının gerçekleÅŸmesinin mümkün olamayacağının altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.