Sosyal Medya

Sağlık

Türkiye Suriye'ye ne kadar yardım yaptı ?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyelilere yapılan yardımın tutarını açıkladı. Peki Türkiye Suriye'ye ne kadar yardım yaptı ? işte yanıtı



SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, Suriye'de iç savaÅŸtan kaçan 1.8 milyon sığınmacıya iskan, istihdam, barınma ve saÄŸlık hizmeti verdiklerini belirterek, "Bakın bütün Avrupa'da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 milyon Euro. Bizim yardımlarımız 4 milyar dolar rakamını geçti. Yalnız saÄŸlıkta 500 milyonun üzerinde harcama yaptık" dedi.
 
PAPA'NIN DEÄžERLENDÄ°RMESÄ° MUTLU ETTÄ°
 
Suriye’deki iç savaÅŸtan kaçan sığınmacılara yapılan yardımları sorması üzerine konuÅŸan SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, Türkiye’ye ziyarete gelen Vatikan Devlet BaÅŸkanı Papa Franciscus’un bu konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerinin kendilerini mutlu ettiÄŸini söyledi.
 
'YARDIMLAR 4 MÄ°LYAR DOLARI GEÇTÄ°'
 
Sığınmacılardan 40 bininin Türkiye’de doÄŸum yaptığını ve yardımlarında 4 milyar doları geçtiÄŸini belirten Bakan MüezzinoÄŸlu, "Bugün için 1.8 milyon misafire bir taraftan iskan, istihdam, barınma, bir taraftan saÄŸlık hizmeti veriyoruz. Bugün için Suriye'den gelen misafirlerimizden 40 bini Türkiye'de doÄŸum yaptı. Bu anlamda fedakarlığı, özverisi, insana deÄŸer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz matematik medeniyetinin mensubu olsaydık, burada 1.8 milyon Suriyeliyi bu kadar onurlu bu kadar saygın. Bakın bütün Avrupa'da 130 bin ve yaptıkları yardım 200 milyon Euro. Bizim yardımlarımız 4 milyar dolar rakamını geçti. Yalnız saÄŸlıkta 500 milyonun üzerinde harcama yaptık. Bu bizim medeniyet anlayışımızın gereÄŸidir. Papa da bu medeniyetin güzelliÄŸini gördüyse ne mutlu bize" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.