Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze Şeridi'nin elektrik sıkıntısı devam ediyor

İşgal Rejimi Türkiye'nin Gazze'ye Yüzer Santral Önerisini Kabul Etmedi



Filistin Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa, Türkiye'nin Gazze Åžeridi'ne elektrik vermesi için göndermeyi önerdiÄŸi elektrik üreten geminin Gazze açıklarına demirlemesine iÅŸgal rejiminin izin vermediÄŸini bildirdi.

Mustafa, dün (30 Kasım Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iÅŸgal rejiminin yüzen santralin Gazze açıklarına demirleyerek Gazze Åžeridi'ne elektrik vermesini reddetmesinin Gazze Åžeridi'ndeki elektrik sorununun çözümü için daha çok çaba harcanmasını gerektirdiÄŸini söyledi.

GeçtiÄŸimiz günlerde Gazze Åžeridi'nde 5 saat yerine 8 saat aralıksız elektrik verildiÄŸini bildiren Mustafa, Ä°sraillilerin Gazze Åžeridi'ne elektrik verecek yeni hatlar oluÅŸturmasını beklediklerini ifade etti.

Gazze Åžeridi, uygulanan haksız ambargo, iÅŸgal güçlerinin Gazze'nin tek elekrik santralini birkaç kez hedef alması ve santralin tam kapasite çalışması için yeterli yakıtın olmaması nedeniyle elektrik sıkıntısı yaşıyor.

Gazze Şeridi 420-460 megavat civarında olan elektrik ihtiyacının 120 megavatını işgal rejiminden ve 32 megavatını ise Mısır'dan alıyor.

Ä°ÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi'ne açtığı son savaÅŸta elektrik santralini hedef alması krizin daha da büyümesine yol açtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.