Sosyal Medya

Güncel

Arslan: HDP, Müslüman halkımızdan özür dilesin

Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Van merkez, Şırnak’ın Silopi ilçesi ve Mardin’in Mazıdağı ilçesinde eylem yapan HDP’li grupların, çarşaf giydirdikleri kadınları zincirleyerek erkeklerin kölesi gibi göstermesi tepki toplamaya devam ediyor.



Diyarbakır EÄŸitim-Bir-Sen Kadın Kolları; çarÅŸaflı kadınlara köle muamelesi yapan ve Ä°slam’ın simgesi olan örtüye hakarette bulunan HDP’yi kınadı. Diyarbakır EÄŸitim-Bir Sen Kadın Kolları Komisyonu  BaÅŸkanı Zeynep Arslan, hiç kimsenin çarÅŸaf üzerinden Ä°slam’a ve Müslümanlara saldırmaya hakkı olmadığını belirterek, “HDP’yi, çarÅŸaflı kadınlara köle muamelesi ve Ä°slam’ın simgesi olan örtüye hakaretten dolayı Müslüman halkımızdan özür dilemeye çağırıyoruz” dedi.

Diyarbakır Ofis GüneÅŸ Plaza’da sendika binasında basın açıklamasında bulunan Zeynep Arslan, “Dün, Kobani’de yaÅŸananları bahane ederek Ä°slam’a ve Müslümanlara saldırıp vahÅŸi cinayetlere imza atan HDP-PKK zihniyetinin bugün de kadına ÅŸiddeti bahane ederek Ä°slam’ın ÅŸiarlarından olan tesettürü ve tesettürlü kadınları aÅŸağılamaya çalışması 6-7 Ekim saldırılarının bir baÅŸka yönüyle devam ettiÄŸini göstermiÅŸtir. Van’da mitingden dönen 5 tesettürlü bayana alçakça saldıran HDP-PKK zihniyetinin ‘kadına ÅŸiddeti’ kınamaları kargaları bile güldürürken, eylemde verilmek istenen mesaj HDP ve PKK’nın zihin kodlarını bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

 

Zeynep Arslan, Ä°slam’ın kadına deÄŸer verdiÄŸini hatırlatarak, “Ä°slam’dan önce kadınlar köleydi. Kadına özgürlük veren Ä°slam’dır. Kadını meta olmaktan çıkarmıştır. Cenneti annelerin ayaklarının altına sermiÅŸtir. Hâl böyleyken kalkıp da Ä°slam’ın farz kıldığı örtünmeyi kadına karşı bir kölelikmiÅŸ gibi yansıtmak, kadına onur ve ÅŸeref bahÅŸeden Ä°slam’a en büyük hakarettir. HDP’nin eylemi Ä°slam karşıtı bir eylemdir. Binlerce çarÅŸaf giyen Müslüman kadın var. Hiç kimsenin çarÅŸaf üzerinden Ä°slam’a ve Müslümanlara saldırmaya hakkı yoktur. Tüm halkımızı bu maskaralığa dur demeye ve alanlarda yüksek sesle dillendirmeye, HDP’yi de çarÅŸaflı kadınlara köle muamelesi ve Ä°slam’ın simgesi olan örtüye hakaretten dolayı Müslüman halkımızdan özür dilemeye çağırıyoruz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.