Sosyal Medya

Coğrafyamız

Refah Sınır Kapısı açıldı

Gazze tarafına geçmeyi bekleyenler için "tek yönlü" olarak açıldı.



Gazze Sınır Kapıları Ä°daresi Müdürü Mahir Ebu Subha, kapının açılmasının ardından Mısır sınırında bekleyen onlarca kiÅŸinin Refah Sınır Kapısı'ndan geçmek için uzun kuyruklar oluÅŸturmaya baÅŸladığını belirtti. Ebu Subha, Gazze'ye geçmek için bekleyen yaklaşık 3 bin Filistinli olduÄŸunu da ifade etti.

Filistin'in Kahire Büyükelçisi Cemal eÅŸ-Åževbeki, Mısır yönetiminin Filistin tarafının talebi üzerine Refah Sınır Kapısı'nı Gazze'ye geçmek isteyen Filistinliler için iki günlüÄŸüne açacağını kaydetmiÅŸti. Åževbeki, kapının pazar ve pazartesi günleri 09.00-16.00 saatlerinde tek yönlü olarak Gazze'ye geçiÅŸler için açılacağını bildirmiÅŸti.

Mısırlı yetkililer, geçen çarÅŸamba günü de Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçmek için bekleyenlerin bölgeye girmesi için kapıyı 2 günlüÄŸüne açmıştı.

Ä°srail ablukası nedeniyle Gazze'nin "Dünyaya açılan tek kapısı" konumundaki Mısır sınırındaki Refah, bu ülkede Temmuz 2013'te gerçekleÅŸen askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olaÄŸanüstü hal ilan ederek, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.