Sosyal Medya

Güncel

'Kamu düzeninden taviz yok'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çözüm süreci için 'Tren rayına oturdu ama hızını atılacak adımlar, samimiyet ve dürüstlük belirleyecek" dedi. Kamu güvenliğinden taviz olmayacağını vurguladı.



Çözüm Süreci'nin koordinasyonunu yürüten BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, partisinin Gebze Ä°lçe Kongresi'nde, Kobani eylemleri ile sekteye uÄŸrayan ve HDP ile diyalog kurulması üzerine yeniden hareketlenen çözüm sürecindeki son geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi. Çözüm sürecinde zaman zaman sabotajlarla karşılaÅŸtıklarını söyleyen AkdoÄŸan, mevcut durum için ÅŸu ifadeleri kullandı: 

"Åžu anda tren raya oturmuÅŸ durumda ama bunun hızını ne belirleyecek? Atılacak adımlar, samimiyet ve dürüstlük belirleyecek. Bu süreçlerde samimi olmak gerekiyor, dürüst, kararlı, cesur olmak gerekiyor. Öldürmenin hiçbir gerekçesi ve mazereti olmaz arkadaÅŸlar. Bunlar artık eski Türkiye tablosudur. Geçen nevruzda bir mesaj verildi, 'silahlar sussun, fikirler konuÅŸsun".

AkdoÄŸan, toplumun içinde sinmeyecek, milletin kabul etmeyeceÄŸi hiçbir adım atmayacaklarını belirterek, "Bu sürece toplumsal destek varsa bu, Tayyip ErdoÄŸan'a duyulan güvenin neticesidir. 'AK Parti, yanlış yapmaz' anlayışının bir neticesidir. AK Parti'nin rotasını millet çizer, bu rotada yürüdüÄŸü sürece AK Parti, kesinlikle yanlış yapmayacak" dedi.

Aynı kararlılıkla süreci devam ettireceklerini vurgularken, "Kamu güvenliÄŸi ve düzeninden asla taviz vermeyiz. Türkiye'nin birlik ve bütünlüÄŸünden asla geri adım atmayız, taviz vermeyiz. Türkiye üzerinde ameliyata izin vermeyiz. Bu, temel çizgidir" ifadeleri kullandı. Kamu güvenliÄŸinin önemini vurgularken ÅŸunları söyledi: 

"Bu olmadan hiçbir ÅŸey olmaz. Bu bölge insanının talebidir. Bölge insanının ihtiyacıdır. Sen hem 'eylemsizlik var' diyeceksin, 'karakol basmıyormuÅŸ' neymiÅŸ, onun dışında her ÅŸeyi yapacaksın. Yol keseceksin, adam kaçıracaksın, makine yakacaksın, yatırımı engelleyeceksin, insanları kaçıracaksın, haraç alacaksın, sonra neymiÅŸ efendim, 'eylemsizlik' varmış. Bırakın bu kandırmacayı. Temel zemin kamu düzenidir. Burada eÄŸer 'eylemsizlik kararı aldım' diyorsan adam gibi bunu uygulayacaksın, adam gibi sözünde duracaksın, bu ricada bulunmuyoruz. 'Sizden rica ediyoruz, bunlara son verin' demiyoruz. Söz verdiysen, sözünü tutacaksın, tutmuyorsan biz gereÄŸini yaparız, bunu yapma gücüne ve imkanına da sahibiz."

"GeçmiÅŸimizle yüzleÅŸtik, devleti sorguladık, devlet kendi kendine dönüÅŸmedi ama bölgede birilerinin de artık bu örgütü sorgulaması lazım" diyen AkdoÄŸan, "Nasıl bir zihniyettir, nasıl bir hastalıklı anlayıştır. 'Bununla birlikte yaÅŸanır mı' diye sorgulaması gerekiyor. Bu tek tipçi, Baas zihniyetidir. Kobani'de (Ayn el Arap) evcilik oynar gibi kendilerine bir kanton ilan ettiler, ondan sonra herkesi kaçırdılar. Orada bir kaçan, göç eden Kürt oldu. Farklı olan Kürtler kaçtı Kobani'den. Barzani'ye yakın olanlar kaçtı, farklı kimse bırakmadılar. Bunların zihniyeti bu. Bunun artık bölgede görülüyor, anlaşılıyor olması çok önemli bir ÅŸeydir. Neticede bu süreci bozan, umutları kıran bunun altında kalır. Bu sürecin sahibi biziz ve aynı kararlılıkla bu süreci devam ettireceÄŸiz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.