Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan Abbas'a yalanlama

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "İsrail ile Hamas'ın gizli siyasi görüşmeler" yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı.



Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Abbas'ın Hamas'ın Ä°srail'le gizli görüÅŸmeler yaptığı yönündeki açıklamaların doÄŸru olmadığını belirterek, "Bu, mesnetsiz bir iftira ve yalan bir iddiadır. Abbas'ın baÅŸkan olarak görevine saygı duyması ve yalan bilgi yaymaması gerekir" ifadelerini kullandı.  

Zuhri, ayrıca Abbas'ın "Hamas'ı geçici sınırları olan bir devlet fikrini kabul ettiÄŸi" yönündeki iddialarının da gerçek olmadığını, aksine hareketin defalarca bu fikri reddettiÄŸine iliÅŸkin açıklamalarda bulunduÄŸunu kaydetti. 

Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas, dün akÅŸam katıldığı bir televizyon programında, "Hamas ile Ä°srail arasında gizli görüÅŸmeler ve anlaÅŸmalar yapıldığına dair deliller bulunuyor. Ayrıca Hamas, Ä°srail'in 2003'de geçici sınırları olan bir devlet olması yönünde sunduÄŸu teklifi kabul etmiÅŸti" ÅŸeklindeki ifadelere yer vermiÅŸti.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.