Sosyal Medya

Güncel

Öcalan tarih verdi

HDP heyeti, İmralı’daki görüşmede, çözüm sürecinde gelinen aşama, AK Parti hükümetinin mevcut politika ve yaklaşımları, Kürt Ulusal Kongre çalışmaları, Kobani ve Rojava başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler ve diğer güncel olgular detaylı bir şekilde tartışılıp değerlendirildiğini açıkladı.



 Dün Ä°mralı Adası’nda görüÅŸme gerçekleÅŸtiren HDP heyetin yaptığı açıklamada, heyetin 29 Kasım 2014 tarihinde Ä°mralı Adası'nda, Öcalan'la yaklaşık 4 saat süren bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtilerek, heyete DTK EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle’nin de dahil olduÄŸu kaydedildi.
Yapılan görüÅŸmede; çözüm sürecinde gelinen aÅŸama, AK Parti hükümetinin mevcut politika ve yaklaşımları, Kürt Ulusal Kongre çalışmaları, Kobani ve Rojava baÅŸta olmak üzere OrtadoÄŸu'daki geliÅŸmeler ve diÄŸer güncel olgular detaylı bir ÅŸekilde tartışılıp deÄŸerlendirildiÄŸi vurgulandı.

Açıklamada, ÅŸu ifadeler kullanıldı:

Tarafların belirtilen hususlarda süreci doÄŸru, ciddi ve kararlı yürütmesi halinde, en fazla 4-5 ay içinde tüm OrtadoÄŸu'nun geleceÄŸini belirleyecek büyük demokratik çözümün saÄŸlanabileceÄŸini vurgulayan Öcalan, bu ciddiyet ve kararlılığın gösterilmemesi durumunda, bölgesel kaosun derinleÅŸeceÄŸi ve darbe mekaniÄŸinin sonuç alabileceÄŸi uyarısını yapmıştır.

Öcalan müzakere taslağının kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. Öcalan, taslağı devlet heyetiyle tartıştığını söyledi. Öcalan, bir çerçeve konusunda mutabık kalındığını söyledi."

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.