Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mübarek'ten ilk açıklama!

Devrik Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, bugün mahkemenin verdiği beraat kararının ardından yaptığı ilk açıklamada, "25 Ocak'ta (devrim sırasında) garipsediğim olaylara şahit oldum. Olanlardan dolayı ABD veya başka bir ülkeyi suçlamıyorum."



Mısır'da devrik CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek'in, yargılandığı mahkemede lehine çıkan kararlar, 25 Ocak devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından üzüntü, çığlık ve gözyaÅŸlarıyla karşılandı.
 
Kahire'nin doÄŸusundaki Polis Akademisi önünde toplanan, 25 Ocak devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları, kararı kabul etmedikleri ve kısas istedikleri yönünde slogan attı.
 
Kalabalık arasında karar sonucu yaÅŸadığı ÅŸok nedeniyle bayılanlar ve sinir krizi geçirenler oldu.

MÜBAREK DESTEKÇÄ°LERÄ°NDEN SEVÄ°NÇ ÇIÄžLIKLARI
 
Öte yandan, davullar çalan ve dans eden Mübarek destekçileri sevinç zılgıtları attı.
 
Yönetime övgülerde bulunan ve mevcut CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi lehine slogan atan destekçiler, karar dolayısıyla birbirlerine sarıldı.
 
Devrik CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek bugünkü duruÅŸmasında, yargılandığı 3 davadan da ceza almamış, "yolsuzluk" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmiÅŸti.
 
Mübarek döneminin Ä°çiÅŸleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısı da 25 Ocak 2011 devriminde "göstericilerin öldürülmesi" suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmiÅŸti.

 


KAYNAK: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.