Sosyal Medya

Ekonomi

Yeni havalimanının ismini açıkladı

Başbakan Davutoğlu, Kars havalimanına uygun görülen ismi açıkladı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, yeni terminal binasının açılışını yaptıkları Kars'ın havalimanına "Harakani Havalimanı" adının verilmesini uygun gördüklerini bildirdi.

DavutoÄŸlu, Kars Havalimanı yeni terminal binası açılışındaki konuÅŸmasında, dışiÅŸleri bakanı olarak son ziyaretini yaptığı Kars'a, baÅŸbakan olarak ilk ziyaretlerinden birini yapmaktan büyük mutluluk duyduÄŸunu belirtti.

Kentte gösterilen misafirperverlik için teÅŸekkür eden DavutoÄŸlu, güzel hizmetleri Karslılar'la buluÅŸturduklarını söyledi.

Bir ÅŸehrin mekanının aynı zamanda kaderini de ÅŸekillendirdiÄŸini vurgulayan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Kars'ın tarihi Ä°pek Yolu üzerinde olduÄŸunu ve birçok havzayı birleÅŸtiren özelliÄŸinin bulunduÄŸunu bildirdi. Kentin, Hazar Denizi ile Karadeniz'e uzaklığının hemen hemen aynı olduÄŸuna dikkati çeken DavutoÄŸlu, Akdeniz'e doÄŸru giden yolların Kars üzerinden geçtiÄŸini belirtti. Kente ulaşım koridorları üzerindeki önemli özelliÄŸini yeniden kazandırılmasının önemine deÄŸinen DavutoÄŸlu, Kars'ı "serhat ÅŸehri" olarak nitelendirdi. "Türkiye'nin doÄŸu kıyısındadır ama inÅŸallah komÅŸularımızla iyi iliÅŸkilerle bütün bu havzalar açıldığında Kars aslında merkezi bir ÅŸehirdir. Bir açıdan bakıldığında DoÄŸu Anadolu'nun bir ucudur ama Kafkasların da güney ucudur" ifadelerini kullanan DavutoÄŸlu, kentin Mezopotamya'nın da kuzey ucu olduÄŸunu söyledi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Gerek Kafkasya'da tam bir istikrar saÄŸlanırsa, gerekse Orta DoÄŸu'da bu sıkıntılar aşılırsa ki aşılacak, bunların hepsi bir gün, Kars bütün bu havzalar arasında hak ettiÄŸi yeri kazanacak" diye konuÅŸtu.

Bunun için geleceÄŸe yönelik hazırlıkların yapılmasının gerektiÄŸini ifade eden DavutoÄŸlu, projelerin gerçekleÅŸmesiyle Kars'ın merkezi bir konuma sahip olacağını kaydetti.

Yeni terminal binasının modern yapısıyla dikkati çektiÄŸini söyleyen DavutoÄŸlu, havalimanının yeni terminal binasıyla yolcu kapasitesinin 3,5 kat arttığını vurguladı. DavutoÄŸlu, yeni havalimanının kentin turizmi açısından da önem taşıdığını da bildirdi.

"Biraz önce arkadaÅŸlarımızla, deÄŸerli bakanlarımızla, milletvekillerimizle, valimizle sohbet ederken, 'Kars'ın bu havalimanına bir isim verelim' diye konuÅŸtuk. Harakani Hazretleri'nin isminin verilmesini uygun gördük" diyen DavutoÄŸlu, Harakani Hazretleri'ni çok önemsediklerini söyledi.

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Buraya geldiÄŸinde o manevi gözüyle bu diyarın ileride iman, irfan diyarı olacağını görmüÅŸtü. Bizim ona borcumuz bu emaneti korumak, geliÅŸtirmek, gelecek nesillere aktarmak" ifadesini kullandı.

Karslılar'a da onun emanetini korumak konusunda önemli görevlerin düÅŸtüÄŸünü dile getiren DavutoÄŸlu, konuÅŸmasını "Harakani Havalimanı hayırlı olsun" ifadeleriyle tamamlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.