Sosyal Medya

Dünya

Dünyaya çağrı:

IŞİD saldırılarından kaçan Ezidiler, dünya ülkelerinden destek bekliyor.



Terör örgütü IŞİD'in saldırıları sebebiyle ülkelerinden kaçarak Åžanlıurfa'nın ViranÅŸehir ilçesine sığınan Ezidiler, belediye tarafından kurulan çadırlarda yaÅŸam mücadelesi veriyor.

Irak'ın Sincar bölgesinde yaÅŸanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 6 ay önce evlerini terk etmek zorunda kalan Ezidilerin bir kısmı, Türkiye'ye kaçarak çeÅŸitli kentlere sığındı.

ViranÅŸehir ilçesine gelen Ezidiler için belediye çadırlar oluÅŸturdu. Yaklaşık bin sığınmacı geçici barınma merkezlerinde sunulan imkanlar sayesinde yaÅŸama tutunuyor. Kadınlar günlük ev iÅŸlerini yaparken, çocuklar destekleyici eÄŸitim çalışmalarına katılıp yaÅŸadıkları travmaları atlatmaya çalışıyor.

YaÅŸadıkları durumun yeterince anlaşılmadığını düÅŸünen Ezidiler, dünya ülkelerinden destek bekliyor. Kendilerine kucak açan Türkiye'ye teÅŸekkür eden sığınmacılar, ülkelerindeki karışıklıkların bitmesini ve evlerine dönmeyi temenni ediyor.

KIÅž ÅžARTLARI ZORLUYOR

Yakınlarıyla çadırda kalan 42 yaşındaki Pakize Hesen, belediyenin tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını söyledi.

Yetkililere teÅŸekkür eden Hesen, bazı eksikliklerinin bulundÄŸunu ancak özellikle de doktor ve ilaç sıkıntısı çektiklerini ifade etti.

Kendilerine yardım edenlerinin imkanlarının ortada olduÄŸuna iÅŸaret eden Hesen, "Onlara teÅŸekkür ediyoruz. Fakat Åžengal dağında bir çok vatandaşımız var. Onlara yardım elinin uzatılmasını, uluslararası alanda kendimizi güvende hissedeceÄŸimiz haklar olsun istiyoruz. Dünya ülkelerine sesleniyoruz; bizi görün" dedi.

Mihoya Hesen de kampta günlük yaÅŸamlarının sürdürdüklerini ama kış ÅŸartları nedeniyle sıkıntı yaÅŸadıklarını belirtti.

Havaların gittikçe soÄŸuduÄŸunu, özellikle de çocuklarının üÅŸüdüÄŸünü vurgulayan Hesen "Kış geldi, havalar soÄŸudu. Bu ÅŸartlarda yaÅŸamak çok zor" diye konuÅŸtu.

YaÅŸananlardan habersiz olan çocuklar ise alanda yaşıtlarıyla oyun oynayarak vakit geçiriyor.

ViranÅŸehir Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Burun, Ezidiler için tüm imkanları seferber ettiklerini, kampta günde üç öÄŸün sıcak çıkardıklarını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.