Sosyal Medya

Dünya

İsrail'in yeni komutanı:Sivilleri vurun!

İsrail'in saldırılar sırasında sivilleri kasıtlı olarak hedef almasını önceleyen Dahiya Doktrini'ni sahibi, iki ay sonra İsrail ordusunun başına geçiyor



Ä°srail Genelkurmay BaÅŸkanı Gabi Ashkenazi'nin görev süresinin dolmasının ardından yerine geçecek isim belli oldu. Ashkenazi'den sonra Ä°srail'in Genelkurmay BaÅŸkanı General Gadi Eizenkot olacak. Eizenkot görevine 15 Åžubat 2015'te baÅŸlayacak.

Eizenkot'un, sınır konularında uzman olduÄŸu söyleniyor. Daha önce Golan tepelerini iÅŸgal altında tutan Ä°srail askeri birliklerine komutanlık eden Eizenkot, Ä°kinci Lübnan savaşında da Ä°srail'in kuzey birliklerine komutanlık etmiÅŸti.

Ä°srail'in Tiberya kentinde doÄŸan Eizenkot, Akabe Körfezi'ndeki Eliat kentinde büyümüÅŸtü. 1960 doÄŸumlu olan Eizenkot, askeri Dahiya Doktrini'nin sahibi olmasıyla biliniyor.

'SAVAÅžTA SÄ°VÄ°LLERÄ° HEDEF ALIN'

Dahiya Doktrini, Ä°srail'in saldırılarında uyguladığı asimetrik bir savaÅŸ stratejisi. Dahiya Doktrini ilk olarak 2006 yılında Ä°srail'in Lübnan'a saldırmasında kullandığı yöntem olarak tarihe geçti. Bu yönteme göre, amaç savaÅŸ sırasında sivil yerleÅŸim yerlerini hedef alarak sivilleri ve karşıdaki silahlı güçleri yıldırmak. Ä°srail'in saldırıları sırasında sivilleri hedef almasının nedeni de bu doktrin olarak belirtiliyor.

Resmi kaynaklara göre, Ä°srail 2006 yılında Lübnan saldırısının ardından, 2008-2009 ve 2014 Gazze saldırılarında strateji olarak Dahiya Doktrini'ni kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.