Sosyal Medya

Güncel

Aktay: "Gülen Hareketi İslam'ı değiştiriyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay katıldığı televizyon programında Fethullah Gülen'in Papa'dan etkilendiğini ve Gülen Hareketi'nin İslam'ı değiştirdiğini söyledi.



Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis AteÅŸ'in sorularını cevaplayan AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yasin Akkay,  ErdoÄŸan'ın Papa'yı kabul etmesiyle baÅŸlayan tartışmaları deÄŸerlendirdi.

Bir dönem seçim meydanlarında da AK Parti'nin sıkça eleÅŸtirdiÄŸi 1998 yılında Vatikan'da gerçekleÅŸen Fethullah Gülen- Papa II. John Pau görüÅŸmesinin, Ankara'da gerçekleÅŸen görüÅŸmeyle karşılaÅŸtırılmasına tepki gösteren Aktay, ErdoÄŸan'ın Papa'nın elini siyaseten sıktığını söyledi.

"Gülen Papa'dan etkilenmiÅŸtir"

Gülen'in Papa'yı ziyaretinin kamuoyundan gizlendiÄŸini de ifade eden Aktay, Gülen Hareketi'nin baÅŸta emniyet ve yargı içerisinde de benzer bir gizlilikle örgütlendiÄŸini iddia etti. Vatikan'da gerçekleÅŸen görüÅŸme sonrası Gülen'in görüÅŸlerinin deÄŸiÅŸtiÄŸini söyleyen Aktay, ÅŸunları söyledi;

"EÄŸer siz muhatap olduktan sonra (Gülen- Papa görüÅŸmesi) dini söylemleriniz yahut genel söylemleriniz, onun etkisiyle bambaÅŸka bir mecraya giriyorsa, bu sorulur bir ÅŸekilde. Åžimdi dinler arası diyalog, o dinler arası diyalog içerisinde hoÅŸgörü söylemleri. O hoÅŸgörü söylemleri de sahtedir. Aslında hiçte haÅŸgörülü olmayan, kendinden baÅŸka hiç kimseye zerre kadar hoÅŸgörü taşımayan hatta nefret söylemlerinin var olduÄŸu bir yapı. Bir defa gizlilik var. O gizlilik bugün takiyye diye ifade edilen ÅŸey. 

Kadro yolsuzluğu iddiası

Paralel Yapı içerisinde gizlilik var. Bir kadrolaÅŸma yapıyorsanız bir defa dışlama yapıyorsunuz. Son derece disiplinli bir yapı gösteriyorsunuz. Sizin tezgahınızdan geçmemiÅŸ hiç kimseyi bir defa polis teÅŸkilatına almıyorsunuz. AÄŸzıyla kuÅŸ tutsa bir ÅŸekilde aldırmıyorsunuz. Bunu yaparken de herkesi uyutuyorsunuz. Yolsuzluk yapıyorsunuz. Bu bir yolsuzluktur zaten.

"Bizim diyoloÄŸumuz siyasidir"

Bizim diyaloglarımız halkın önünde ve son derece ÅŸeffaf biçimde olmaktadır. Biz Papa ile el sıkışıyoruz diye Ä°slam'ı deÄŸiÅŸtiriyor deÄŸiliz. Ä°slam'dan taviz veriyor deÄŸiliz. Ä°slam Ä°slamdır ve nettir. Bizim Papa ile diyalogumuz siyasidir. Papa ile el sıkışmamız da siyasidir. Adam Vatikan'ın baÅŸkanıdır. Biz o dünya ile siyasi temas yapmak üzere halkın yetkilendirdiÄŸi kimseleriniz. 

"Gülen Hareketi Ä°slam'ı deÄŸiÅŸtiriyor"

Fethullah Gülen'i kim yetkilendirmiÅŸtir. Hangi Müslümanlar yetkilendirmiÅŸtir? Siz Ä°slam adına tek kiÅŸi olarak karar veren bir kiÅŸi olarak gidiyor. Arkasından da bir bakıyoruz Ä°slam'ın son derece esoterik, son derece batini bir takım tarifleri yapılmaya baÅŸlanıyor. Ä°slam Ä°slam olmaktan baÅŸka herÅŸeye benzetiliyor. Ä°slam, Ä°slamla baÄŸdaÅŸmayan bir din haline getiriliyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.