Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD, telefon erişimini engelliyor

IŞİD'in, lideri Ebubekir Bağdadi'nin güvenliğini sağlamak için Musul'daki telefon erişimini engellediği ileri sürüldü.



IŞİD'in, lideri Ebubekir BaÄŸdadi'nin güvenliÄŸini saÄŸlamak için Musul'da telefon eriÅŸimini engellediÄŸi iddia edildi. 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini, yaptığı açıklamada, "Ebubekir BaÄŸdadi'nin, Musul veya Telafer'de olduÄŸuna dair bilgiler var. IŞİD, BaÄŸdadi'nin hava saldırılarına hedef olmaması için Musul halkının telefon eriÅŸimini engelleyerek ÅŸebekeleri iptal etti. Çünkü örgüte göre, telefonlar vasıtasıyla savaÅŸ uçakları ve insansız hava uçaklarına koordinatlar veriliyor" dedi. 

IŞİD'in, Musul'da havaya uçurduÄŸu BaduÅŸ Hapishanesi'ndeki 300 kiÅŸiyi, Suriye'nin Rakka kentine götürdüÄŸünü ileri süren Memuzini, örgütün çok sayıda tutukluyu da söz konusu hapishanede kurÅŸuna dizdiÄŸini iddia etti. 

Memuzini, Musul Barajı çevresinde, PeÅŸmergeyle IŞİD militanları arasındaki çatışmaların devam ettiÄŸini belirterek, "Örgüt, Musul Barajı'na yönelik saldırısında hezimete uÄŸradı ve 210 militanını kaybederek geri çekilmek zorunda kaldı. IŞİD, BaÅŸika'daki çatışmalarda da ağır kayıp verdi" ifadelerini kullandı.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.