Sosyal Medya

Dünya

Nijerya'da cuma vakti camiye bombalı saldırı!

Nijerya'nın Kano eyaletindeki merkez camisinde cuma namazı vaktinde bombalı saldırı gerçekleşti, çok sayıda ölü var



Nijerya'nın Kano eyaletinde bugün merkez camiine yönelik bombalı saldırılar düzenlendi. Cuma namazı sırasında peÅŸpeÅŸe meydana gelen üç patlama sonucunda çok sayıda Müslüman'ın hayatını kaybettiÄŸi belirtiliyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, patlamayla ilgili konuÅŸan Åžicani Osman isimli bir görgü ÅŸahidi, "Bu insanlar camiyi bombaladı. Patlamadan sonra çığlık çığlığa olan insanlarla yüzyüzeydim" ifadelerini kullandı. Patlamalardan dolayı kaç kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi henüz net olarak bilinmezken bazı kaynaklar en az 50 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini bildiriyor.

Nijerya'daki Müslümanlar için en büyük ikinci otorite olan Kano Emiri Sanusi Lamido da Cuma namazlarını saldırının düzenlendiÄŸi camide kılıyordu. Ancak Emir Sanusi, ÅŸu anda Suudi Arabistan'da bulunduÄŸu için saldırıdan etkilenmedi. Saldırının Emiri hedef alıp almadığı ise henüz bilinmiyor.

Saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi cami, Emir Sanusi'nin kaldığı sarayın bitiÅŸiÄŸinde bulunuyor. Saldırıyı henüz üstlenen bir grup olmadı ancak bazı kaynaklar, saldırının Boko Haram grupları tarafından düzenlenmiÅŸ olabileceÄŸini belirtiyor. 

Nijerya güvenlik güçleri saldırıyla ilgili henüz herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Emir Sanusi'nin sarayında görevli olan bir yetkili ise, "Birden fazla patlama meydana geldi, ardındansa ateÅŸ etmeye baÅŸladılar. Åžu anda kaç kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸine dair birÅŸey söyleyemem çünkü hepimiz saldırının ardından bölgeden kaçmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.