Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa ortak açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Papa Francis ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan konuşmasında BM ve Batı'nın çifte standardına dikkat çekti.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Papa Francis ortak basın toplantısı düzenledi.

ErdoÄŸan ÅŸöyle konuÅŸtu;

Bu ziyaretin, bölgemizin son derece kritik bir süreçten geçtiÄŸi, böyle bir zaman diliminde gerçekleÅŸiyor olması son derece anlamlı. SaygıdeÄŸer misafirimizin Türkiye’ye yaptığı bu ziyareti çok önemsiyorum. Bunun barış umutlarını çoÄŸaltacak çok hayati bir adım olduÄŸuna inanıyorum. Bugün verilecek mesajlar sadece Vatikan'a deÄŸil tüm Müslüman coÄŸrafyasına, tüm Hristiyan coÄŸrafyasına ulaÅŸacak, oralarda da yankı bulacaktır. Bugün Ankara'da vücut bulan fotoÄŸraf, hiç ÅŸüphesiz bir umut fotoÄŸrafıdır. Vatikan'dan gelen son yıllardaki kardeÅŸlik mesajları büyük umut vadediyor.

Kendisini dışlanmış hisseden kiÅŸiler terör örgütlerinin ağına düÅŸüyorlar. Kendisine sürekli çifte standart uygulanan yığınlar DEAÅž, El-Kaide ve Boko Haram gibi örgütlerin hedefi haline geliyor.

DEAÅž ÅŸu anda dünyada herkes tarafından konuÅŸuluyor. Suriye'de 300 bin kiÅŸiyi öldüren 7 milyon insanı sürgüne gönderen kiÅŸiye kimse ses çıkarmıyor. Buradaki devlet terörü kimsenin dikkatini çıkmıyor.

'PKK TERÖRÜ TEPKÄ° ALMIYOR'

Gazze'deki devlet terörü görülmüyor. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılar görmezden geliniyor. PKK terörü devletlerden gerekli tepkiyi almıyor.

Ä°ÅŸte bu çifte standarlı tutum tahribatlara yol açıyor. Bugün burada vermemiz gereken cevap birlikte tedbirler üretmeyi gerektirir.

Dünyamızı tehdit eden ırkçılığa karşı birlikte hareket etmeliyiz. BM çatısı altında Ä°spanya ile beraber yaptığımız medeniyetler ittifakı çok önem arz ediyor.

Topraklarımızda 1000 yılı aÅŸkın süredir birçok ırk, din, dil bir arada yaÅŸamıştır.

Birlikte yaÅŸama kültürünü küresel ölçekte yaÅŸatmak adına Türkiye'nin tavsiyelerinin dikkate alınması gerektiÄŸine inanıyorum.

12 yıl önce az geliÅŸmiÅŸ ülkelere 45 milyon dolar yardım yapan ülkeden 4.5 milyar dolar yardım eden bir ülke haline gelmiÅŸtir.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Fransuva hazretlerine, bu ziyaretiniz hiç kuÅŸkusuz son derece olumlu izler bırakacaktır. Ziyaretini Hristiyan dünyasındaki önyargıları da kıracaktır diye düÅŸünüyorum. Sizi ve heyetinizi ülkemizde görmenin memnuniyeti içinde tekrar teÅŸekkür ediyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle tekrar selamlıyorum.

Papa Francis;

'TANRI TÜRKÄ°YE'YÄ° KUTSASIN VE YÜCELTSÄ°N'

Tarihi açıdan zengin iki kıta arasında köprü vazifesi gören ülkenizi ziyaret etmekten mutluyum. Herkesin yararına olan barış çalışmasını yapmalıyız. SaÄŸlam bir barış inÅŸa etme çabasını sabırla ileriye götürmemiz gerekmelidir. Din ve ifade özgürlüÄŸü herkese garanti edilmelidir. Barış ancak böyle yeÅŸerebilir. OrtadoÄŸu uzun süredir kardeÅŸ katline sahne oluyor.

Dinler arası diyalog bu konuda önemlidir. Kökten dinciliÄŸe karşı gelinmelidir. Amacı için dini aracı olarak kullananlara karşı ortak hareket etmeliyiz. Özellikle Suriye ve Irak'ta çatışmalara tanık olduk, terör eylemleri devam ediyor.

Türkiye büyük bir cömertlik göstererek mültecileri kabul etti. Türkiye tarihi ve coÄŸrafi olarak büyük bir öneme sahiptir. Türkiye'nin verdiÄŸi kararlar özel bir öneme sahiptir.

Her ÅŸeye kadir olan Tanrı Türkiye'yi kutsasın ve yüceltsin.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.