Sosyal Medya

Güncel

Yayın yasağı sürecek

Ankara 8.Sulh Ceza Hakimliği Meclis Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere ilişkin yayın yasağının kaldırılması talebini reddetti. Başvuruyu CHP yapmıştı. İtirazın reddedilmesiyle soruşturma komisyonuyla ilgili haberlere ilişkin yayın yasağı sürecek.



Ankara 8.Sulh Ceza Hakimi Bahadır CoÅŸlu CHP'nin yayın yasağına iliÅŸkin itirazını deÄŸerlendirdi. CoÅŸlu yayın yasağı kararının usulüne ve yasalara uygun olduÄŸu gerekçesiyle CHP'nin itirazını reddetti.

Meclis SoruÅŸturma Komisyonunun yazısı üzerine, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talebiyle Ankara 7. Sulh Ceza HakimliÄŸince, eski bakanlar Zafer ÇaÄŸlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve ErdoÄŸan Bayraktar hakkında kurulan Meclis SoruÅŸturma Komisyonu haberlerine 27 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar konan yayın yasağı devam edecek. 

Yayın yasağı tartışması

Dört eski bakanla ilgili Meclis BaÅŸkanlığı’nın baÅŸvurusunun ardından mahkemece yayın yasağı getirildiÄŸi haberi Pazartesi günü Anadolu Ajansı’nda yayınlandı. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek’i “hırsızların hamisi” olmakla suçladı.

Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek aynı gün yaptığı açıklamada böyle bir baÅŸvurusu olmadığını açıkladı. Anadolu Ajansı Çiçek’in bu açıklamasının ardından bir gün önceki haberine düzeltme geçti. Mahkemenin yayın yasağı kararı için baÅŸvurunun SoruÅŸturma Komisyonu BaÅŸkanı Hakkı Köylü tarafından yapıldığı duyuruldu.

Başvuruyu CHP yaptı

CHP komisyon haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye baÅŸvurdu. BaÅŸvuru Ankara 8. Sulh Ceza HakimliÄŸine gönderilmek üzere, Ankara 7. Sulh Ceza HakimliÄŸi'ne yapıldı. Dilekçede ÅŸöyle denilmiÅŸti:

"Ankara 7. Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından verilen yayın yasağı kararı, insan temel hak ve özgürlüklerini orantısız ÅŸekilde kısıtlayan, hukuki dayanaklardan uzak ve atıf yaptığı kanun maddeleri ile birlikte deÄŸerlendirildiÄŸinde dahi kabul edilemez niteliktedir. Bu nedenle sadece sonuçlarına vakıf olduÄŸumuz ve fakat içeriÄŸini öÄŸrenemediÄŸimiz kararın itiraz incelemesi neticesinde kaldırılması, demokratik hukuk devleti olmanın ve taraf olduÄŸumuz uluslararası sözleÅŸmeler ile T.C. Anayasası hükümlerinin zorunlu sonucudur."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.