Sosyal Medya

Güncel

Facia! Binanın üzerine vinç devrildi

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Filistin'in tanınmasının bölgedeki anlaşmazlığın nihai çözüme kavuşturulmasına katkı sağlayacağını söyledi



Ä°stanbul Kadıköy'de korkunç bir kazayaÅŸandı. Caddebostan'daki bir inÅŸaata beton dökmek için sokak ortasına park eden vinç yan yatınca, bir binanın üzerine devrildi!

Devrilen dev vincin kolu bir binaya çarptı. Binanın 3'üncü katında hasar oluÅŸtu. Apartman sakinleri, deprem olduÄŸunu düÅŸünerek kendini dışarı attı. Ölen ve yaralananın olmadığı
 kaza 
sonrası vincin kaldırma çalışmaları devam ediyor.

kadikoy-vinc-kaza.jpg

KAZA NASIL GERÇEKLEÅžTÄ°?

Caddebostan'da Kadir AÄŸa Sokak’taki bir inÅŸaata beton dökmek için kamyon üstü beton pompası getirildi. Sokağın ortasına park edilen kamyonun sol tarafındaki destek ayakları açılırken saÄŸ tarafındaki ayakları açılmadı. Operatör beton pompasının kulesini kaldırırken kamyon saÄŸa doÄŸru yatmaya baÅŸladı. 50 tonluk araç inÅŸaatın karşısındaki binaya doÄŸru devrildi. Bir bölümü 3’üncü katın camını kırarak içeri giren kule binaya zarar verdi. Apartman sakinleri, deprem olduÄŸunu düÅŸünerek kendini dışarı attı.

 

APARTMAN SAKÄ°NLERÄ° KENDÄ°NÄ° DIÅžARI ATTI

Ä°nÅŸaata beton dökmek için getirilen kamyon üstü beton pompasının sürücüsü aracı sokak içine park etti. Sürücü, beton pompasının kulesi kaldırılırken devrilmesini engelleyecek olan destek ayaklarından sadece sol taraftakileri açtı. Sadece soldaki ayağı açılan araç, 50 tonluk beton pompası kulesi kaldırılırken saÄŸa doÄŸru yatarak, karşı taraftaki apartmanın üzerine devrildi. Kulenin bir bölümü 3’üncü katta Neslihan-Tarık Mutlu çiftinin oturduÄŸu dairenin salon camından içeri girdi. Åžiddetli çarpmanın etkisiyle Mutlu ailesi büyük korku yaÅŸadı. Çarpmanın etkisiyle binada büyük zarar meydana geldi. Deprem olduÄŸunu sanan apartman sakinleri kendilerini dışarı attı. Bazı vatandaÅŸların dışarıya çıktığında hala korkuyu üzerinden atamadığı görüldü.

 Olayın en büyük maÄŸduru olan, vincin devrildiÄŸi evde yaÅŸayan Tarık Mutlu, yaÅŸadıklarını ÅŸöyle anlattı:

"SIRTIMDA CAM PARÇALARI HÄ°SSETTÄ°M"

"Salonda sırtım cama doÄŸru dönük televizyon izliyordum. Önce büyük bir gürültü duydum. Ardından da sırtımda cam parçalarını hissettim. Ne olduÄŸunu anlayamadım. Aklıma ilk gelen deprem olduÄŸuydu. Geri döndüÄŸümde bir vincin camı kırıp içeri girdiÄŸini fark ettim. Çok büyük korku yaÅŸadık. EÅŸimi alıp hemen dışarı çıktım."

"KORKUYU HALA ÜZERÄ°MDEN ATAMADIM"

Saatler geçmesine raÄŸmen üzerinden korkuyu hala atamayan ve titremeye devam eden Neslihan Mutlu ise "Elimde gazete okuyordum. Gürültüyle beraber sallandım. Korkudan elimdeki gazeteyi atıp ayaÄŸa kalktım. Kendimden geçmiÅŸtim. EÅŸimin sakinleÅŸtirmesiyle kendime geldim. YaÅŸadığım korkuyu hala üzerimden atamadım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"VÄ°NCÄ°N ÜZERÄ°ME GELDİĞİNÄ° GÖRDÜM"

Dördüncü katta oturan Asilhan Pazar ise olayın oluÅŸunu saniye saniye izlediÄŸini belirterek "Camdan dışarı bakıp inÅŸaatta çalışanları izliyordum. Birden park halindeki aracın apartmana doÄŸru devrildiÄŸini ve vincin üzerime geldiÄŸini gördüm. Ani bir hareketle kendimi geri attım. Vinç benim alt dairemin camından içeri girdi. Ama çarpmanın etkisini ben de çok ÅŸiddetli hissettim" dedi.

Olayla ilgili olarak Kadıköy Belediyesi’nden görevliler binada incelemelerde bulunup rapor tuttu. Vincin kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.
 

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.