Sosyal Medya

Dünya

Yılın kişisi listesinde bir tek o Türk var!

Time Dergisi, yılın kişisi listesindeki bu yılki açıkladığı adaylar arasında tek Türk isim olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan yer alıyor.



Amerikan Time Dergisi'nin düzenlediÄŸi"yılın kiÅŸisi" listesinde bu yılki adaylar açıklandı. Siyaset, sanat, spor ve iÅŸ dünyasından pek çok ismin bulunduÄŸu liste için oy verme süresi 6 Aralık gecesi saat 23.59'da sona erecek. Listede, Türkiye'den tek bir isim var.

TÜRKÄ°YE'DEN TEK Ä°SÄ°M: ERDOÄžAN

GeçtiÄŸimiz yıllarda da Time'ın 'yılın kiÅŸisi kim olmalı?' anketinde ismi yer alan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, listede 39. sırada yer alıyor. Time'de ErdoÄŸan için kaleme alınan tanıtım yazısında BaÅŸbakanlığının son yıllarında yaÅŸanan hükümet karşıtı gösterilere raÄŸmen Türkiye'de halkın seçtiÄŸi ilk BaÅŸkan olarak tarihe geçtiÄŸi belirtiliyor.

PUTÄ°N, OBAMA'YA FARK ATTI

Listenin ikinci sırasında ise bir kiÅŸi deÄŸil de bir grup yer alıyor. Ferguson Protestocuları ankette yüzde 7.7 oy aldı. Rusya lideri Putin ankette ABD BaÅŸkanı Obama'ya açık ara fark attı. Putin ÅŸu ana kadar kullanılan oylarla yüzde 6.4 rakamına ulaşırken ABD BaÅŸkanı Obama'nın aldığı oy oranı ise yüzde 2.3 oldu.Almanya Åžansölyesi Merkel ise listede 17. sırada yer aldı.

IŞİD LİDERİ BAĞDADİ DE LİSTEDE

Ankette, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve IŞİD lideri Bağdadi de yer alıyor. Time'ın hazırladığı ankete katılım 6 Aralık gecesi saat 23.59'da sona eriyor. Yılın Kişisi anketini kazanan ise 10 Aralık tarihinde ilan edilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.