Sosyal Medya

YaÅŸam

17 milyon doları var ama dilenciliğe devam

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde dilencilik yapan kişinin üzerinde ve banka hesaplarında 17 milyon doları olduğu ortaya çıktı.



Ä°ran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde yakalanan 64 yaşındaki dilencinin üzerinden 4 bin dolar çıktı, iki banka hesabında ise 13 milyon doları olduÄŸu tespit edildi. El konulan 17 milyon dolarla sosyal hizmetler binası yaptırılacağı açıklandı.

Ä°ran resmi ajansı Ä°RNA'ya konuÅŸan Batı Azerbaycan eyaletine baÄŸlı Bükan Belediye BaÅŸkanı ReÅŸid Mirhesami, Dilencilikle Mücadele Kurumu ekiplerinin gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlarda, yakalanan 13 kiÅŸiden 11'inin ülkenin çeÅŸitli bölgelerinden geldiÄŸini, kimlik tespiti ve üst aramasının ardından dilenciler üzerinde bulunan paralara el konulduÄŸunu belirtti.

13 MÄ°LYON DOLAR

Dilencilerden birinin üzerinden 110 milyon riyal (4 bin dolar) çıktığını söyleyen Mirhesami, soruÅŸturma sonrası bu kiÅŸinin, iki banka hesabında ise 351 milyar 200 milyon riyal (yaklaşık 13 milyon dolar) olduÄŸunun tespit edildiÄŸini ve bu paraya el konulduÄŸu belirtti.

Söz konusu dilencinin, daha önce seyyar satıcılık yaptığını daha sonra da dilencilik yapmaya baÅŸladığını kaydeden Mirhesami, el konulan paraların, "Sosyal Hizmetler Merkezi" binasının yapımı için harcanacağı bilgisini verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.