Sosyal Medya

Güncel

Selefi Cephe'nin davetine 6 gruptan destek

İhvan'dan sonra Mısır'da tabanı en güçlü "Selefi Cephe"nin çağrıda bulunduğu "28 Kasım gösterilerine" ülkedeki 6 grup destek vereceğini duyurdu.



Mısır'da "Selefi Cephe"nin çaÄŸrıda bulunduÄŸu "Müslüman GençliÄŸin Devrimi" gösterilerine, ülkedeki 6 grup destek vereceÄŸini açıkladı.

Cephe'nin "barışçıl olacağını" ilan ettiÄŸi 28 Kasım'da yapılması planlanan gösterileri, ekseriyeti "Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek için Ulusal Ä°ttifak" üyesi olan Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) olmak üzere, Nahda Ultras grubu, Ä°stiklal ve Fazilet partileri ile Darbe Karşıtı Gençlik Hareketi ve Raye Partisi Genel BaÅŸkanı Hazım Salah Ebu Ä°smail'in öncülüÄŸündeki "Hazımcılar Hareketi" destekleyeceÄŸini duyurdu.

Darbeyi destekleyen Selefi eÄŸilimli Nur Partisi ise böyle bir oluÅŸuma katılmayacağını açıklamasının yanı sıra yanlış olduÄŸunu ve halkın bundan vazgeçirilmesi için ülke çapında toplantılar düzenledi.

Ä°slami kimliÄŸiyle bilinen "Cemaati Ä°slami", "Vasat Partisi" ile son seçimlerde cumhurbaÅŸkanı adayı olan Abdulmunim Ebu'l Futuh'un baÅŸkanlığını yaptığı Güçlü Mısır Partisi de 28 Kasım gösterilere katılmayacağını açıkladı.

Ä°hvan'dan sonra Mısır’daki en geniÅŸ tabana sahip toplumsal oluÅŸumlardan olan darbe karşıtı Selefilerin kurduÄŸu "Selefi Cephe", ülkedeki tüm gençleri, "Müslüman GençliÄŸin Devrimi" adı altında 28 Kasım'da yapılacak gösteriye katılma çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

 Mısır Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, gösterilere karşı bir dizi önlemler alınacağını duyurmuÅŸ, bu çerçevede Selefi Cephe'nin 5 yöneticisi, 24 Kasım Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.