Sosyal Medya

Dünya

Siyahi genci öldüren polis: Görevimi yaptım!

Ferguson'da siyahi genci öldüren ABD polisi, ABC televizyonuna verdiği mülakatta eylemini savundu. Polis memuru, öldürülen gencin çok güçlü olduğunu kendisini öldürme tehlikesi bulunduğunu ileri sürdü



ABD'nin Ferguson kentinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genci öldüren ve yargılanmasına gerek görülmediÄŸi için ülkenin dört bir yanında protestoların düzenlenmesine neden olan polis memuru Darren Wilson sessizliÄŸini bozdu.

ABC televizyonuna verdiÄŸi mülakatta eylemini savunan Wilson, genci engellemek için baÅŸka türlü davranmasına imkan kalmadığını söyledi. Wilson, "Ben görevimi doÄŸru bir ÅŸekilde yaptım" diye konuÅŸtu.

ÖldürdüÄŸü gencin beyaz olması halinde aynı ÅŸekilde davranıp davranmayacağı sorusuna da Wilson "aynı ÅŸekilde davranırdım" diye cevap verdi.

Brown'ın iri ve çok güçlü bir çocuk olduÄŸunu, kendisine yumruk attığını ve silahını almaya çalıştığını öne süren Wilson, hayatının tehlikede olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü iddia etti.

Wilson'un yargılanmasına gerek görülmemesi üzerine baÅŸlayan gösteriler ise ülke genelinde devam ediyor. Ferguson'da dünkü ÅŸiddet olayları, yaÄŸma, ev ve araçların ateÅŸe verilmesi vakalarının tekrar yaÅŸanmaması için Missouri Valisi Jay Nixon'ın talebi üzerine kente 2 bin kiÅŸilik Ulusal Muhafız BirliÄŸi gönderildi. Kentte daha önceden konuÅŸlanan birliklerle bu rakamın 2 bin 200'ü geçtiÄŸi ifade edildi.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.