Sosyal Medya

Dünya

Missouri'ye 2 bin kişilik ulusal muhafız birliği

Missouri Valisi'nin talebi üzerine kentte protestoları kontrol edebilmek için bölgeye 2 bin kişilik ulusal muhafız birliği sevk edildi



ABD'nin Missouri eyaletinde jürinin 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memurunun yargılanmasına gerek görmemesi üzerine baÅŸlayan gösteriler ülke genelinde devam ediyor.

Ferguson'da dünkü ÅŸiddet olayları, yaÄŸma, ev ve araçların ateÅŸe verilmesi vakalarının tekrar yaÅŸanmaması için Missouri Valisi Jay Nixon'ın talebi üzerine kente 2 bin kiÅŸilik Ulusal Muhafız BirliÄŸi gönderildi. Kentte daha önceden konuÅŸlanan birliklerle bu rakamın 2 bin 200'ü geçtiÄŸi ifade edildi.

Ferguson'da önceki geceye göre daha sakin geçen gösterilerde Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanan kalabalık bazı yolları kapattı.

Bir polis aracı ateÅŸe verilirken, polis göstericileri biber gazıyla dağıttı. Gösterilerin ÅŸiddete dönüÅŸmesi ihtimali üzerine gruptan dağılmasını ve evlerine gitmesini isteyen polis, ayrılmamakta direnen onlarca kiÅŸiyi Ulusal Muhafız Birlikleri yardımıyla gözaltına aldı.

Ferguson'un dışında aralarında New York, Washington, Atlanta, Los Angeles, Chicago'nun da bulunduÄŸu birçok kentte gösteriler düzenlendi. Gösterilerin genel olarak barışçı ÅŸekilde sürdüÄŸü bildirildi.

New York'ta Union Square'de toplanan yüzlerce gösterici New Jersey ile New York'u birbirine baÄŸlayan Lincoln tüneline doÄŸru yürüyerek tüneli trafiÄŸe kapatmak istedi ancak polis göstericileri engelledi.

Tünelden Times Square'e geçen göstericiler, burada 7. caddeyi trafiÄŸe kapatmak isteyince polis grubu dağıtmak için biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

"GÖREVÄ°MÄ° YAPTIM"

Siyahi genci öldüren polis memuru Darren Wilson, konuya iliÅŸkin sessizliÄŸini bozarak ABC televizyonuna mülakat verdi. KonuÅŸmasında eylemini savunan Wilson, genci engellemek için baÅŸka türlü davranmasına imkan kalmadığını savundu.

Wilson, "Ben görevimi doÄŸru bir ÅŸekilde yaptım" diye konuÅŸtu. ÖldürdüÄŸü gencin beyaz olması halinde aynı ÅŸekilde davranıp davranmayacağı sorusuna da Wilson "aynı ÅŸekilde davranırdım" diye cevap verdi. 

Brown'ın iri ve çok güçlü bir çocuk olduÄŸunu, kendisine yumruk attığını ve silahını almaya çalıştığını öne süren Wilson, hayatının tehlikede olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.