Sosyal Medya

Dünya

AA Ferguson'dan canlı yayın yapacak

Anadolu Ajansı, ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde siyahi bir genci öldüren polisin yargılanmamasına yönelik jüri kararı üzerine düzenlenen gösterileri bölgeden yapacağı canlı yayınla abonelerine ulaştıracak.



ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi gencin, polis memurutarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesiyle baÅŸlayan olayları fotoÄŸraf ve video desteÄŸiyle haberleÅŸtiren AA, 26 Kasım günü Türkiye saati ile 06.00'dan itibaren, bölgedeki sıcak geliÅŸmeleri canlı yayınla abonelerine ulaÅŸtıracak.

Ferguson'dan yarından itibaren yapılmaya baÅŸlayacak naklen yayın, AA Global TV üzerinden sisteme abone olan televizyon kanallarının haber merkezlerine ulaÅŸtırılacak. Aynı zamanda www.aa.com.tr ve www.aa.com.en adreslerinden verilen linkten de canlı yayınlanacak. Yayın bir saat sürecek ve gün boyu süren geliÅŸmeler AA sitelerinden sürekli aktarılacak.

Türkiye saati ile 26 Kasım günü 06.00'da baÅŸlayacak canlı yayınları AA aboneleri, kendi ekranlarına doÄŸrudan aktarabilecek.

Ferguson'da ne olmuÅŸtu?

ABD'de aÄŸustosta meydana gelen olay özellikle siyahi toplumun tepkisine neden olmuÅŸ ve Ferguson'da ÅŸiddetli gösterilere ve polis önlemlerine sahne olmuÅŸtu.

9 AÄŸustos'ta Ferguson'da 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown, bölgede devriye görevi yapan polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmüÅŸtü.

Memur Wilson, gencin kendisine karşı eylemde bulunduÄŸunu ve kendisini savunmak için Brown'a ateÅŸ ettiÄŸini iddia etmiÅŸ ama sonradan gencin silahsız olduÄŸu anlaşılmıştı.

10 AÄŸustos'ta ise Ferguson'da büyük gösteriler baÅŸlamış, bu gösterilere müdahale eden polisin tutumu gösterilerin daha da büyümesine neden olmuÅŸtu.

St. Louis'deki SoruÅŸturma Kurulunun deÄŸerlendirmesinin ardından 18 yaşındaki Brown'ı öldüren polis memuru Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığı kararı açıklanmıştı. Karara tepki amacıyla Ferguson baÅŸta olmak üzere ABD'nin birçok kentinde gösteriler düzenleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.